Quaranta mil signatures perquè TripAdvisor permeti ressenyes en català

  • El portal de recomanacions de serveis turístics no admet comentaris en aquesta llengua 'per manca d'infrastructura necessària'

VilaWeb
Redacció
20.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Fa uns quants dies vaig escriure un comentari al popular portal turístic TripAdvisor per valorar un restaurant on havia dinat i em van enviar un missatge explicant que la meva opinió no es podia publicar perquè era escrita en català.’ Això va passar a Orlando Barrial, de Cerdanyola del Vallès, a qui l’empresa va respondre que encara no tenia la infrastructura necessària. Barrial va decidir de no quedar-se plegat de braços i va engegar una campanya de protesta que ja passa de quaranta mil signatures.

‘Em sembla absurd que TripAdvisor no permeti de valorar un restaurant de proximitat català en llengua catalana i que en canvi sí que permeti de fer­-ho en turc i en indonesi’, diu en la petició en línia. Una petició que no para de rebre adhesions perquè la web de viatges permeti als usuaris de publicar ressenyes i opinions en català.

Ara mateix, TripAdvisor admet comentaris en alemany, anglès, àrab, castellà, coreà, danès, francès, grec, indonesi, italià, japonès, neerlandès, noruec, polonès, portuguès, rus, suec, tailandès, turc i xinès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any