Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  18.06.2014  17:51

La Generalitat portarà el ministeri als tribunals per blocar el retorn dels papers de Salamanca

La Comissió de la Dignitat convoca una protesta per al 5 de juliol a Montjuïc

Men?ame
 

El ministeri de Cultura espanyol es nega a tornar els documents espoliats a catalans que continuen a l'Arxiu de Salamanca perquè diu que no tenen cap propietari clar. La Generalitat de Catalunya, però, ja ha anunciat que anirà als tribunals contra la decisió del ministeri, i la Comissió de la Dignitat prepara una manifestació exigint el retorn de tots els 'papers' per al 5 de juliol. 

El Patronat del Centre Documental de la Memòria Històrica ha aprovat un enviament amb què dóna per acabat el retorn de documents. Tanmateix, a Salamanca encara hi queden més de la meitat. 

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha qualificat l'actitud del govern espanyol de deslleial i inadmsisible i ha advertit que es tractava d'un incompliment absolut de la llei. Per això ha anunciat que el govern català presentarà un recurs contenciós-administratiu contra l'ordre de donar per acabada la tramesa. 

Per la seva banda, la Comissió de la Dignitat ha convocat una protesta per al 5 de juliol al migdia a Montjuïc.