Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.06.2014  06:00

Periodisme reposat i crític

Men?ame
 

Aquests últims anys, i especialment enguany, han passat pels micròfons de 'L'internauta' molts periodistes que ens han vingut a explicar maneres noves que s'han empescat d'exercir (o de continuar exercint) la professió. Des de l'Oriol i en Carles Rodríguez, que van fer una entrevista diària durant tot un any, fins al projecte de LaRàdio.cat, una emissora digital dels Països Catalans en procés de constitució, passant pel col·lectiu Contrast i pels agregadors de publicacions iQuiosc.cat i Ztory.cat. Ara tres joves (però veterans) periodistes, Sergi Picazo, Roger Palà i Joan Vila, són al darrere d'una nova experiència periodística que veurà la llum al setembre. El digital Crític vol especialitzar-se en el periodisme d'investigació, serà editat per una cooperativa i finançat mitjançant subscripció popular. De fet, ara mateix ja tenen oberta una campanya de microdonacions per al llançament, amb un bon ritme d'aportacions.

Palà i Picazo, que aquests últims quatre anys han coordinat l'anuari de Mèdia.cat, estan convençuts que hi ha força gent interessada en el periodisme d'investigació, en el periodisme incòmode i en el periodisme reposat. En paraules seves: 'Es tracta de defugir la frenètica actualitat i decantar-se per ficar el nas allà on ningú no ens demana.' Per arribar a fer un producte com aquest, els continguts de Crític es basaran en tres pilars: la investigació de silencis mediàtics, el periodisme en profunditat i l'anàlisi i l'opinió amb veus crítiques, que aportaran tot un seguit de col·laboradors habituals. El nou mitjà també tindrà una versió en paper: una revista monogràfica anual. La primera sortirà a l'octubre amb un títol tan previsible com indiscutible aquest 2014: 'El procés'.

· Podeu escoltar el programa en format mp3.

· També a través d'algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

· Podeu descarregar el podcast de l'Internauta des de VilaWeb o de l'iTunes.

· L'Internauta també s'emet pel Punt Avui TV.