Bangladeix es divideix pel mundial entre seguidors del Brasil i l’Argentina

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
13.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Copa del Món del 2014 va començar ahir al Brasil i la febre futbolística ha esclatat a Bangladeix, com sol passar cada quatre anys. No hi ha res que pugui frenar la passió pel futbol al país sud-asiàtic, ni tan sols la seva baixa posició en el rànquing de la FIFA (enguany és el 167è). Els ciutadans del país no tindran l’oportunitat de celebrar el periple del seu equip nacional durant el mundial, però seguiran religiosament i encoratjaran apassionadament els seus equips favorits internacionals.

La majoria dels habitants de Bangladeix són ferms seguidors tant del Brasil com de l’Argentina. Aquesta rivalitat futbolística afecta tots els afeccionats del país. Ahmad-Musa escrivia [bn] a Somewhereinblog:

La guerra del futbol començarà a São Paulo el 12 de juny. Tots els habitants de Bangladeix es dividiran principalment en dos bàndols: el Brasil i l’Argentina. Aquesta mostra de suport es reflectirà a cada llar. Cada barri és ple d’un esperit competitiu sobre qui pot hissar més amunt la bandera del seu equip. Hi ha debats oberts i encesos al voltant d’una tassa de te sobre qui posa la bandera més llarga, quin equip té més seguidors, etc.

Cadascú mostra la lleialtat pel seu equip, especialment als mitjans socials.

Marina Chawdhury (@M_e_R_i_n_a) piulava que, a diferència dels altres, ella no es pensa discutir pel futbol:

Sóc seguidora del Brasil i pacífica. No em discuteixo amb afeccionats dels altres equips.

La venda de banderes de les seleccions augmenta durant la temporada del mundial. Es poden veure seguidors i fans amb banderes dels equips a casa, tot un fenomen que va fer comentar al blocaire Sobak Pakhi:

El govern podria guanyar uns calerons amb una taxa de banderes del Brasil i l’Argentina.

Ashiqur Rahman Rean escrivia a Facebook:

Neymar i Messi haurien de rebre la seva ‘quota de benefici’ de la venda de banderes a Bangladeix durant el mundial: es tornarien boigs si sabessin el volum de vendes que hi ha aquí.

Sobre l’exhibició de banderes dels equips en quasi tots els edificis i vehicles, Nillufar Sharmin Jessy comentava:

La futbolmania pel mundial a Bangladeix. La gent posa banderes a casa i als vehicles. #LOVEFOOTBALL.@WorldCupPosts

Cal esmentar que, malgrat que Bangladeix no juga el mundial, set equips del món hi participaran amb samarretes fetes en aquest país. Zubayer Aziz n’està orgullós i va piular:

‘La samarreta del Brasil per al mundial es fa a Bangladeix i això és el que es diu orgullosament a l’etiqueta.’ #MadeInBangladesh

El blocaire i educador Ragib Hasan va proposar una qüestió a Facebook:

Entre l’omnipresent presència de banderes del Brasil i l’Argentina, on és la nostra? Segons la llei de banderes de Bangladeix, només es poden hissar banderes estrangeres si també hi ha la del país, que ha d’aparèixer amb tota la seva glòria i a un nivell més alt. La passió i la diversió al voltant de l’esport (i el futbol) són correctes. Formen part de les nostres vides, del nostre dia a dia. Però hem de recordar que cal respectar i honorar la nostra bandera nacional. No hem d’oblidar que la nostra bandera ens ha arribat a través del sacrifici dels nostres màrtirs, i va ser la seva sang, el seu sacrifici, que ens va oferir aquesta bandera, i no la sang brasilera o argentina. Per tant, endavant, hisseu la bandera del vostre equip favorit i gaudiu-ne, però alhora deixeu voleiar la bandera nacional més amunt, com a símbol del nostre orgull nacional, de la nostra joia i les nostres penes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any