Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  04.06.2014  20:06

Mas diu a Reuters que la Unió Europea haurà d'acceptar la independència

Men?ame
 

L'agència internacional de notícies Reuters ha entrevistat el president de la Generalitat, Artur Mas, i ho presenta com una exclusiva. El titular escollit per Reuters és 'El líder català diu que el referèndum d'independència ha d'anar endavant'. A l'entrevista, Mas assegura que no el procés començat ja no es pot frenar.

El president diu que, com que la majoria de catalans ho vol, la Unió Europea hauria d'acceptar els resultats de la consulta. I afegeix: 'Si Catalunya queda fora de la UE serà perquè Espanya l'ha blocada.'

També explica que Rajoy ha tancat totes les portes al diàleg i que el govern català cerca la manera de fer legalment un referèndum no vinculant. També compara el cas català amb l'escocès perquè Londres sí que permet la consulta.

El president diu que la decisió que ha pres no és populista, ans al contrari, perquè és incòmoda i s'ha d'enfrontar a l'status quo.

Per explicar per què Mas demana de fer el referèndum, Reuters diu que 'es va cansar de negociar per un millor finançament que no va aconseguir'. El text inclou més informació de context. Per exemple, parla de la 'identitat catalana diferenciada'.