El PSM-Entesa i Més per Mallorca incorporen Esquerra Republicana

  • L’objectiu és 'esdevenir la formació decisiva per fer fora José Ramón Bauzá'

VilaWeb
Redacció
31.05.2014 - 16:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell de Direcció Política del PSM-Entesa reunit avui a Algaida, ha aprovat el document que estableix l’entrada d’Esquerra Republicana-Mallorca a la Federació PSM-Entesa. Amb un 80.5% dels vots s’ha aprovat la incorporació d’Esquerra Republicana-Mallorca a la federació mallorquinista. El secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló, assegura que aquest acord ‘suposa sumar forces i voluntats per tal d’enfortir el projecte de MÉS per Mallorca’. Barceló explica que l’objectiu és ‘esdevenir la formació decisiva per fer fora José Ramón Bauzá del Consolat de Mar i per guanyar al bipartidisme PP-PSOE’.


D’altra banda, el document aprovat avui pel PSM-Entesa preveu que Esquerra Republicana Mallorca formi part del projecte de MÉS per Mallorca en tant que membre de ple dret de la Federació.

Segons el president d’Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó: ‘aquesta unió ha de ser l’eina per construir una democràcia real i per poder acabar exercint el dret a decidir a Mallorca’. 

A nivell de Mallorca, amb la incorporació d’Esquerra, la Federació passarà a denominar-se PSM-Entesa-Esquerra Republicana. A més dels dos partits, hi formen part dues formacions locals: Assemblea per Sant Joan i Unió d’Independents d’Artà.

En un comunicat expliquen: ‘Tal i com es va acordar el passat mes d’octubre, les dues formacions han treballat per assolir la confluència orgànica del mallorquinisme polític de signe progressista i sobiranista. I tot amb l’objectiu de fer avançar i créixer l’esquerra del país, per blindar una alternativa forta, coherent i amb projecte de futur que faci front a les polítiques del PP i al bipartidisme empobridor’.


La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any