Google activa un ‘formulari d’oblit’ per als europeus

  • El cercador californià s'adapta a la sentència recent de la justícia europea sobre el dret de l'oblit dels internautes

VilaWeb
Redacció
30.05.2014 - 08:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Poques setmanes després de la sentència del Tribunal de Justícia Europeu en favor del dret de l’oblit dels internautes, Google ja ha activat un formulari en línia on els europeus poden demanar de suprimir resultats de cerques lligats al seu nom. Amb aquest formulari, diu el cercador californià, ‘s’adapta a la sentència recent de la justícia europea’.

El formulari demana els vincles considerats ‘fora de lloc, obsolets o inadequats’, però Google no explica quins criteris seguirà per atendre les peticions ni quant de temps trigarà a eliminar-los. Sí que comenta que està a punt d’establir un comitè consultiu d’experts per a tractar d’aquestes qüestions.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va reconèixer el dret de l’oblit a internet, sentenciant que Google i la resta de cercadors, com ara Yahoo, estaven obligats a esborrar de les seves llistes de resultats les informacions dels ciutadans que els ho hagin demanat expressament. 

La justícia europea dóna, així, la raó a un particular de l’estat espanyol que havia exigit a Google que esborrés una informació del 1998 sobre un embargament d’immobles: tot i que l’advocat Mario Costeja va acabar pagant els seus deutes amb la Seguretat Social, setze anys després el denunciant continuava apareixent com un morós. Només a l’estat espanyol hi havia prop de 200 casos pendents com aquest.

Opinió relacionada:

Joan Jofra: Tenim el dret de l’oblit?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any