Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Diumenge  18.05.2014  21:06

Discurs llegit en la manifestació contra la planta de residus animals de la Pobla del Duc

Men?ame
 

18 de maig de 2014

Bon dia.

Primer que res hem de felicitar l'Assemblea Veïnal Contra la Planta d'Animals. Enhorabona per seguir amb la mobilització i per haver fet tota eixa faena per a organitzar esta manifestació.

Corren temps dificils per a la gent dels nostres pobles. Estem vivint una crisi que afecta molts àmbits i molta gent: des d'aquells que no tenim treball o que estem perdent les nostres cases fins a qui veiem com els nostres treballs són cada vegada més precaris, amb pitjors condicions i amb sous cada vegada més baixos. Estan fent que la nostra vida siga cada vegada més precària i complicada privatitzant-nos l'educació, la sanitat i les pensions. I, a més, ens estan destrossant el territori, les terres de les nostres comarques.

Hem estat molt de temps aguantant callats, però hem dit prou. Sobren motius per a mobilitzar-nos. Hem de tornar a participar en tot allò que ens afecta en el nostre dia a dia. Hem de tornar a poder decidir nosaltres mateixos el nostre futur, sense deixar que ens el marquen els interessos de 'mercats' als que no els importen les nostres vides, o de grans empreses que sols busquen el seu benefici a qualsevol preu. Per això és important que ens unim, ens organitzem i busquem les vies per a decidir qui som i què volem.

Hui spm ací perquè ens han imposat una planta de residus animals. Una planta per a la gestió de restes d'animals morts. Una planta que representa un model productiu que no volem i que ens portarà a la nostra comarca les misèries del que ells anomenen progrés. Volen que ens traguem la pudor i les males olors, el risc de contagi de malalties i d'infeccions per a persones i animals, la contaminació dels nostres rius i aqüifers i la degradació dels terrenys pròxims a la planta. Ens imposen un perill per a la nostra salut i per a la nostra agricultura i ramaderia. Tot això volen fer a la nostra comarca, a les faldes del paratge natural protegit del Benicadell.

Cal afegir també que tot el procés de construcció i aprovació es troba ple d'irregularitats i de negocis obscurs de les empreses que ho gestionen i de l'anterior govern de la Pobla. No volem que un govern corrupte ens impose una indústria que suposa la destrucció de la nostra terra.

Hui hem eixit als carrers de Castelló de Rugat per a fer-nos sentir. Perquè creiem que la lluita contra la planta s'ha de portar en tots els àmbits: a les instutucions, a l'àmbit judicial i, sobretot, als carrers dels nostres pobles. Hem d'assumir els nous reptes que ens estem trobant. La paralització de la planta n'és un i l'hem d'afrontar amb entusiasme, treball, organització, astúcia i serietat. Hem de tornar a prendre el poder i la paraula per a decidir quin és el futur que volem per a les nostres vides, els nostres pobles i la nostra comarca: la Vall d'Albaida.  

Hui prenem eixa paraula per a dir que, la planta de residus animals, ni la volem ni la necessitem. I que no ens quedarem parades mirant com ens la imposen.

Enhorabona a totes i a tots per la feina que estem fent. Vos animem a participar en les assemblees que es fan contra la planta. Recordar-vos que cada mes es fa una assemblea a la plaça d'algun poble de la comarca. Estigueu informats i participeu.

Una comarca, una força.
No a la planta de residus animals.