17.05.2014 - 06:00
Ingredients (per a quatre persones):
2 quilos de pèsols sense desgranar
500 grams de sipionets
6 porros
2 manats d’alls tendres
1 got de vi blanc DO Alella
1 culleradeta de cafè de coriandre mòlt
amb orenga i comí
Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
Desgranem els pèsols i netagem els sipionets. Tallem els porros i els alls tendre a rodanxes fines i els reservem. Posem una cassola al foc amb oli i saltem breument els sipionets. Els retirem. Afegim les verdures. Un cop confitades afegim els pèsols a la cassola i el got de vi blanc. Ho deixem estofar amb la cassola tapada uns quants minuts i a mitja cocció hi afegim els sipionets. Salpebrem. Hi posem el coliandre, l’orenga i el comí. Tapem la cassola i esperem que s’acabi de coure.
(Extret del número 21 de la revista Papers de vi, dedicada a Baetulo i el vi de la Laietània).