Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  14.05.2014  19:17

Autor/s: ACN

El govern espanyol vol vigilar les xarxes socials arran del cas d'Isabel Carrasco

Fernández Diaz diu que estudiarà amb Gallardón com 'posar límits legals' als insults

Men?ame
 

El Ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que el seu Ministeri i el departament de Justícia que porta Alberto Ruiz Gallardón 'treballaran conjuntament' per buscar la manera de 'posar límits' legals addicionals als comentaris insultants a les xarxes socials, com els que han proliferat  després de l'assassinat de la presidenta del PP de Lleó, Isabel Carrasco. Segons Fernández Díaz, els 'comentaris que inciten a l'odi i fan apologia del delicte' són un dels 'vessants' de la 'cibercriminalitat' i són 'perillosos'.

Ho ha dit als passadissos del congrés en resposta a les preguntes dels periodistes. Ha explicat que ara per ara qui determina els límits del contingut dels comentaris a les xarxes socials són 'les autoritats judicials', però que 'l'apologia del delicte i la incitació a l'odi' era una conducta que havia de ser 'rebutjada' i havia de tenir 'un retret penal o administratiu'. Per això ha apuntat que el seu ministeri estudiarà, amb el de Justícia, 'què pot fer' per posar límits a aquests comentaris.

Segons el ministre, ho farà actuant 'en el marc de l'estat de dret i sense limitar la llibertat d'expressió i el dret a la informació', però des del convenciment que 'el ciberdelicte i la cibercriminalitat en les seves diferents manifestacions són una de les amenaces que cal afrontar en aquests moments'.

Per Fernández Díaz, una de les 'projeccions' de la 'cibercriminalitat' són els comentaris que 'sota la disfressa i l'anonimat que proporcionen les xarxes socials' inciten 'a l'odi i fan apologia del delicte', cosa que 'evidentment és perillosa per a tots, perquè al final aquestes coses tenen conseqüències'.