Què hi guanyaria una Catalunya que gestionés tots els seus recursos?

  • La campanya 'Un país normal' publica un vídeo basat en l'informe de Núria Bosch i Marta Espasa

VilaWeb
Redacció
14.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quines possibilitats tindria Catalunya si els catalans decidissin sobre tots els seus recursos? Les economistes Núria Bosch i Marta Espasa ho van detallar en un informe, i basant-se en aquestes dades la campanya ‘Un país normal’ n’ha publicat un vídeo divulgatiu en col·laboració amb The Catalan Project.

En una Catalunya independent, el govern tindria unes despeses que ara no té, com ara defensa, pensions, prestacions de desocupació, ambaixades, beques i més despeses en justícia, policia i pensions, entre més. Però també tindria més ingressos, perquè recaptaria més imposts. Segons l’estudi de Bosch i Espasa, Catalunya tindria 35.000 milions d’euros de despeses anuals, i 49.000 milions d’euros d’ingressos cada any. Amb aquests ingressos, podria pagar totes les despeses i encara li quedaria un marge de 14.000 milions d’euros. 

La campanya explica que amb aquest marge de beneficis, el govern podria augmentar la despesa pública i abaixar els imposts, fet que faria augmentar el consum i la inversió i portaria a la creació d’ocupació. Més raons per a voler ‘un país normal’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any