Les detingudes per l’assassinat d’Isabel Carrasco són militants del PP

  • La venjança, possible mòbil del crim

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.05.2014 - 08:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les dues detingudes, una dona i la seva filla, acusades de ser les autores de l’assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, són militants del PP, segons que ha confirmat el secretari general dels populars a Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco. Montserrat Triana Martínez, la filla, fou acomiadada fa més de dos anys i demanava a Isabel Carrasco una indemnització pels serveis que havia fet a la Diputació treballant com a enginyera de telecomunicacions, segons que informen els mitjans espanyols citant fonts del ministeri d’Interior.

Aquestes fonts diuen que fa uns dies aquesta dona va rebre una notificació denegant-li la petició d’indemnització que demanava. La principal hipòtesi de la investigació sobre el crim continua essent una venjança personal.

La presidenta de la Diputació de Lleó i del PP de Lleó, va morir assassinada a causa de tres trets d’arma de foc, segons que va informar el servei d’emergències de Castella i Lleó. El fet va passar poc abans de les 17.19, en una passarel·la al costat del Centre de Salut Condesa Sagasta, a prop de la casa de Carrasco.

Segons els testimonis esmentats per la premsa espanyola, una dona va disparar els tres trets que van matar Isabel Carrasco. Fonts policíaques van explicar que la mare i la filla detingudes són la dona i la filla de l’inspector en cap de la policia espanyola d’Astorga, i presumptament van cometre el crim en venjança. La policia cerca la pistola amb què foren disparats els trets, que podria pertànyer a l’inspector. Les detencions van ser possibles perquè un policia jubilat va presenciar el fet i va identificar l’agressora.

La dona fou abatuda al bell mig de la ciutat, entre el passeig Salamanca i Condesa Sagasta, en una passarel·la del riu Bernesga, a prop de la seu del partit i de casa seva.

Problemes en la gestió

Isabel Carrasco havia estat acusada de malbaratament de diner públic. L’havien denunciada per haver cobrat suposadament les despeses de desplaçament de Lleó a Madrid en els consells d’administració de Taxaciones Inmobiliarias, tot i que sembla que hi anava amb cotxe oficial.

Els ‘tretze sous’

Carrasco era coneguda com ‘la dona dels tretze sous’, pels múltiples càrrecs que tenia: presidenta del PP de Lleó, regidora de l’Ajuntament de Lleó, presidenta de la Diputació de Lleó, presidenta del consorci de l’aeroport de Lleó, presidenta de l’Institut Lleonès de Cultura, presidenta del Consorci Provincial de Turisme, presidenta de Gersul, consellera de Tinsa, consellera de Caja España, consellera de l’assemblea general de Caja España, consellera d’Inmocasa, consellera de Viproelco i vice-presidenta d’Invergestión.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any