10.05.2014 - 01:00
Com acostumen a menjar la pasta les criatures? Amb tomàquet, oli i formatge? Aquesta és una recepta per trencar estereotips. Un plats ple de colors, amb verdures i que permet conèixer diferents tècniques de tall, perquè els més petits intervinguin en el procés. També conté calamar, així introduïm el peix. Però la recepta permet fer els galets amb llom i pit de pollastre, que hagi sobrat d’un altre àpat i tinguem a la nevera. Per això la Fundació Alícia ho considera una tècnica d’apro tament.
Ingredients:
210 g galets petits
20 bolets
4u calamar
8u tomàquet xerri
1u carbassó
1u pastanaga
½ ceba
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre
Elaboració:
1. Bullir la pasta amb aigua durant uns 8 minuts. Colar, refredar i reservar amb una mica d’oli perquè no s’enganxi.
2. Netejar els vegetals.
3. Tallar el carbassó per la meitat i després a rodanxes. Reservar.
4. Pelar la pastanaga i ratllar. Reservar.
5. Pelar i tallar la ceba ben petita. Reservar.
6. Tallar els calamars a tires llargues.
7. Escalfar una paella i afegir les verdures (els xerris una mica mes tard).
8. Quant es comencin a daurar, afegir les tires de calamar i tot seguit la pasta ja bullida.
9. Rectificar de pebre i sal, i el plat ja serà a punt per menjar.