Carta oberta al president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Distingit Sr. J. Puchades,

He llegit, amb sorpresa que s’ha suprimit la partida corresponent a la convocatòria del Premi de Literatura Eròtica dels recentment aprovats pressupostos per al 2014 de l’entitat que presidiu. Just quan s’acaben de celebrar els 20 anys del Premi, que certament ha proporcionat una personalitat i un carisma innegable a la comarca.

És inqüestionable que el Premi representa per a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida una promoció i publicitat no puntual ni desestructurada, sinó recolzada en continguts, que és una premissa requerida en inversió en comunicació. I estem parlant de continguts que tenen un valor afegit als municipis, i que permeten generar una activitat econòmica, social o cultural major a l’entorn, i un prestigi.

No s’acaba d’entendre que després de tants anys de labor continuada i positiva, permeteu, com a president, que es malbarate la despesa realitzada, abandonant l’activitat, en compte de continuar-la, optimitzar-la, si cal, i posar-la en valor.

El Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida és un referent que no s’hauria d’obviar ni de menystenir. Entre les obres premiades i publicades hi ha ben present eixa part del caràcter valencià on la festa, l’alegria i la celebració de la vida és predominant. I encara que algunes tendències ultraconservadores lligades a una església recalcitrant i tenebrosa són contràries a l’erotisme, els valencians sempre hem sabut que ‘dels pecats del piu, nostre Senyor se’n riu’. Utilitzant les vostres pròpies paraules, pronunciades encara no fa un any en l’acte de lliurament del darrer premi: tireu al riu Albaida les pors, i aposteu per Eros, un déu sensual, perquè la vostra comarca és digna de ser disfrutada en totes les seues manifestacions.

En definitiva, aquesta missiva té com a objectiu persuadir-vos que, en la vostra qualitat de responsable màxim de la Mancomunitat, arbitreu les gestions que calguen per fer una modificació pressupostària que incloga i permeta la convocatòria del Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida per a enguany.

Us saluda atentament,

Carme Pinyana
Universitat Jaume I

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any