Amenaçat amb una multa de 200 euros per haver parlat en català a la policia

  • Saül Ortolà participava en una concentració de la PAH a Dénia

VilaWeb
Redacció
30.04.2014 - 22:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui al matí la PAH de Dénia i la Marina Alta es concentrava davant l’oficina del Servei Valencià d’Ocupació (SERVEF). Hi havia unes quantes desenes de persones. Han arribat uns agents de la policia espanyola, que han apartat  dos dels manifestants, per demanar-los la identificació. Com que trigaven tanta estona, un altre manifestants, Saül Ortolà (Twitter), que és president d’ERPV a la Marina Alta, ha demanat als agents si feia falta ‘tot aquell espectacle’, perquè no hi havia hagut cap incident i la protesta transcorria pacíficament. Els agents l’han amenaçat de multar perquè els parlava en català.

Així ho relata ell mateix en unes declaracions recollides al diari La Marina Plaza: ‘La policia ha demanat el DNI i la identificació a dos companys, que eren allí pacíficament, xerrant simplement. Se’ls han endut al cantó, els han tingut deu minuts retinguts. I com que feia tanta estona, hem anat allí, els hem preguntat educadament si era necessari fer tot allò, tot aquell espectacle, si no havien fet res de greu, i que era excessiu. I un em diu: “Parli’m en espanyol!”. I jo li responc: “Li parle en una llengua oficial, que vostè hauria de saber”. I em diu: “Jo sóc representant d’Espanya i ací es parla en espanyol!”. Dic: “Mira, jo parle en una llengua oficial i no canviaré”. M’ha demanat el DNI, s’ha apuntat les dades i m’ha dit: “Si continues parlant en alacantí, en valencià o com li digues, t’arribarà una multa de dos-cents euros a casa”.

Ortolà ha afegit: ‘És molt greu que, encara que no arribe la multa, se’ns intimide simplement per parlar en una llengua oficial, que haurien de defensar com a autoritats de l’estat.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any