Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  10.04.2014  06:00

La jutgessa aixeca la suspensió cautelar del ple de Cabrils sobre el padró

Només la manté per al veí denunciant

Men?ame
 

La jutgessa de la sala contenciosa número 2 de Barcelona va aixecar ahir les mesures cautelars imposades a l'Ajuntament de Cabrils, amb què suspenia l'acord del ple que va aprovar de cedir el padró municipal a la Generalitat per a la consulta del 9 de novembre. La suspensió de l'acord del ple es manté només per al veí que va presentar la denúncia.

La magistrada, doncs, va decidir que només mantenia la suspensió de cedir les dades del padró per al demandant, un veí de Cabrils que considerava que això vulnerava la llei de protecció de dades. La jutgessa entén que la demanda del veí no pot tenir efecte sobre la resta de veïns del poble.

Així mateix, argumenta que la denúncia del veí invoca la vulneració dels seus drets fonamentals i, per tant, les mesures a adoptar han d'afectar també de manera particular aquest veí i no la resta de ciutadans del poble: 'Està legitimat a sol·licitar que la cessió de dades del padró no afecti les seves dades, però no a pretendre que la suspensió afecti les dades de la resta de veïns del municipi.'

Així i tot, la magistrada adverteix que la seva resolució 'no pot ser un obstacle en el procés que té per objecte el dret de decidir', perquè si s'aprovés una llei que emparés la cessió de les dades del padró, la mateixa llei establiria les condicions i les obligacions 'de tots els ajuntaments de Catalunya, sense excepció'.

En la interlocutòria, la jutgessa destaca l'enorme càrrega política del cas i fonamenta la seva decisió en el fet que actualment no hi ha cap marc legal entorn de la consulta que estableixi les condicions per a la cessió de les dades del padró entre administracions sense l'autorització de les persones interessades.