L’assassí condemnat del poeta Salvador Iborra s’ha fugat

  • Saodi M. era en llibertat, pendent d'entrar a la presó · No es presentà a la primera cita al jutjat després de la sentència i ara és objecte de cerca i captura

VilaWeb
VilaWeb
Roger Cassany
09.04.2014 - 17:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cas de l’assassinat del poeta Salvador Iborra ha tornat a fer un tomb inesperat. L’únic condemnat pel crim, Saodi M., s’ha fet escàpol i ara es troba en cerca i captura. Fou declarat culpable el 4 de març passat per un jurat popular (l’altre acusat fou absolt) i deu dies després es dictà sentència: dotze anys i mig de presó. Malgrat tot, aleshores no es dictà ordre de presó, ni tan sols preventiva, cosa que va sorprendre la defensa, i tan sols s’ordenà al condemnat d’anar cada dia 15 de mes al jutjat a signar per assegurar que no hi havia risc de fugida.

El següent dia 15, però, el 15 de març, era dissabte, i els jutjats són tancats. Segons que ha pogut saber VilaWeb, Saodi M. va anar a signar el dia 10 i al jutjat li van dir que hi tornés dilluns 17, el primer dia laborable després del 15, seguint el procés habitual. Però ja no hi va anar. I el dia 18, tampoc. L’acusació particular i el fiscal van presentar el dia 20 un escrit a la jutgessa demanant una vista urgent per a decretar l’ingrés a presó. I el jutjat va contactar amb l’advocat del condemnat perquè cités el seu client. Però tampoc no el va trobar. Finalment, el dia 26 la jutgessa va decretar l’ingrés a presó i la cerca i captura de Saodi M., situació en què es troba actualment. De moment, però, ningú no sap on és. Ni tan sols si és encara a Barcelona.

Durant el judici, fet el mes de febrer, les proves van confirmar que en el crim hi havien actuat dos individus, però els testimonis només van poder identificar-ne un, Saodi M., que fou condemnat. Vegeu aquesta crònica del judici, amb les principals proves i testimonis.

Crònica del judici: la veïna i la sang a les sabates, dues proves decisives

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any