Nebrera: ‘L’única manera d’aconseguir la independència és amb la declaració unilateral’

  • Entrevista d'Amb Independència a l'advocada, que recorda que 'no hi ha manera pulcra i legal de fer la independència'

VilaWeb
Redacció
03.04.2014 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘No hi ha manera pulcra i legal de fer la independència de Catalunya. Més aviat hi ha una manera pulcra i il·legal, que és una declaració unilateral d’independència. És la manera.’ Això ho diu Montserrat Nebrera, advocada i ex-diputada del PP, en una nova entrevista del projecte Amb Independència. Nebrera pensa que tard o d’hora es comptaran vots i que amb un 55% a favor del sí n’hi hauria prou per a proclamar la independència legítimament. Segons ella, llavors per a Europa i el món deixarà de ser un assumpte intern espanyol.

Expressa clarament que la declaració podria anar precedida ‘d’unes eleccions en què el punt únic de tothom fos si marxem o no marxem. Si em pregunten com a jurista per quina es proclama la independència no n’hi ha cap més que declarar-se independent. Perquè la sobirania no es demana, s’exerceix. Si no te la creus, qui se la creurà?’, afegeix.

Nebrera, que és professora de dret constitucional, diu que serà tan legítim que Catalunya s’integri dins la UE com que s’hi integri allò que quedi d’Espanya, que també serà una realitat nova: o totes dues o cap. No hi ha precedents ni regulació en aquest supòsit, recorda Nebrera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any