Morella, el Matarranya i la Terra Alta: tres territoris, una mateixa terra

  • Avui es presenta a Morella el projecte de dinamització turística conjunta d'aquestes tres comarques, partides en tres comunitats autònomes diferents

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui es fa a Morella la presentació del projecte ‘Tres territoris, una mateixa terra’. Els representants institucionals i empresarials de la ciutat de Morella i de les comarques del Matarranya i la Terra Alta, tindran coneixement de tots els detalls d’aquesta iniciativa. L’objectiu és de fer la promoció d’aquests tres territoris conjuntament.

En la presentació hi intervindran el batlle de Morella, Rhamsés Ripollés, el president de la comarca del Matarranya, Francisco Esteve, i el del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, juntament amb un seguit de representants empresarials.

La regidora de Turisme de Morella, Maria Rallo, diu que aquesta presentació oficial arriba després d’haver explicat el projecte entre els representants dels territoris i d’un conjunt d’accions per fer-lo a conèixer arreu. I afegeix: ‘Els tres territoris tenim una gran complementarietat i una llarga relació històrica; per això és molt positiu que unim esforços i sinergies, tant institucions com empreses, per aconseguir un major impacte promocional i econòmic en els territoris.’

Una mateixa cultura i una mateixa forma de vida

Morella, el Matarranya i la Terra Alta resten dividides administrativament en tres províncies de tres comunitats autònomes diferents, però comparteixen una mateixa cultura i també una mateixa forma de vida. En èpoques passades, eren intensos els llaços comercials, amb rutes que començaven a l’interior i arribaven fins a la Mediterrània i viceversa. I avui dia s’hi mantenen les fires, punt de trobada comercial, i també els vincles entre les tradicions de cada comarca, semblants en molts aspectes, o la gastronomia, amb plats i postres que canvien de nom però tenen el mateix gust… En tots tres territoris, de caràcter agrícola i ramader, s’hi conrea encara l’olivera, la vinya i l’ametlla. En ramaderia, els productes carnis derivats del porc i del corder són la base econòmica de totes tres àrees. Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l’arquitectura o la llengua, fan que el visitant no distingeixi les fronteres administratives i relacioni les tres comarques amb un únic territori.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any