El suport a la independència d’Escòcia ja arriba al 40%

  • Ha incrementat tres punts percentuals des de l'últim sondatge ara fa un mes

VilaWeb
Redacció
20.03.2014 - 18:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els escocesos favorables a la independència no paren de créixer sondatge rere sondatge. L’últim, publicat avui, indica que el suport a l’estat escocès arriba ja al 40%, tres punts percentuals més que ara fa un mes. Els contraris a la independència encara guanyen, amb un 45%. Però el suport a l’unió amb el Regne Unit s’ha estancat aquest mes i manté el percentatge dibuixat al sondatge d’ara fa un mes.

Els indecisos són un 15% dels escocesos, segons el sondatge fet per l’empresa Panelbase amb 1.036 entrevistes. Fa un mes hi havia un 19% d’indecisos. Això pot indicar que tots els que han deixat de ser indecisos han optat per la independència.

El creixement de l’independentisme és encara més sorprenent si fixem l’evolució des del setembre passat, quan els favorables a un estat per Escòcia eren tan sols el 32%. Aleshores, els contraris a la independència eren el 49%.

La vice-primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, creu que l’enquesta demostra que l’opció independentista guanya terreny. ‘Cada vegada està més clar que com més gent entra al debat, més disposada està a votar a favor de la independència’, assegura. ‘Escòcia pot i ha de ser independent’, apunta, perquè ‘només votant per aquesta opció el escocesos tindran ple poder’ per construir ‘una Escòcia més justa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any