Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  19.03.2014  06:00

Autor/s: ACN

La PDE crida a mobilitar-se en massa el 30 de març

Serà a Sant Jaume d'Enveja i Deltebre · PDE: 'Si no omplim el Delta, no tindrà sentit allò que fem als despatxos'

Men?ame
 

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va presentar ahir la convocatòria de manifestació del diumenge 30 de març contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. La marxa, amb el lema 'L'Ebre sense cabal és la mort del delta', es farà a Sant Jaume d'Enveja (Montsià) i a Deltebre (Baix Ebre). Els membres de la plataforma tenen a punt la batalla jurídica contra el pla, amb un contenciós al Tribunal Suprem i una queixa a la Comissió Europea, però volen una mobilització social contundent que la reforci. 'Si no omplim el Delta, no tindrà sentit allò que fem als despatxos', deia ahir el portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello.

Manolo Tomàs, un altre dels portaveus de la PDE, va dir que la manifestació fóra una mostra més de la visió positiva del moviment ebrenc. 'És clar que no serà com el 2001, però tindrem suport extern, també de l'Aragó' va assegurar. La plataforma va agrair la mobilització institucional contra el pla, per part d'ajuntaments, consells comarcals i Diputació de Tarragona, i va destacar que era la primera manifestació en què havien rebut el suport de tots els partits polítics, llevat del PP.

La marxa sortirà a dos quarts de dotze del matí de les escoles de Sant Jaume d'Enveja, enfilarà el carrer Major, i passarà pel pont del 'Passador' que uneix el cor del delta. Un cop a Deltebre, recorrerà els carrers de Girona, Robert Graupera i Generalitat, fins a acabar just davant de l'ajuntament, on es llegirà el manifest i hi haurà actuacions musicals. La PDE va dir que les primeres pancartes serien de gent de la plataforma amb les samarretes blaves i que la resta d'entitats i partits polítics que volguessin portar pancartes anirien repartides per tota la manifestació.

El Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre fixa un cabal mínim de 3.300 hectòmetres cúbics anuals al tram final del riu. Per això la PDE insisteix a dir que condicionarà el territori ambientalment i sòcio-econòmicament.