Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.02.2014  12:44

La meitat dels diputats del PP s'equivoca i vota a favor de la consulta

Nou dels diputats populars s'equivoquen per la confusió de Millo a l'hora d'indicar el sentit de vot

Men?ame
 

El suport al referèndum del 9 de novembre ha superat avui els dos terços del parlament, gràcies a la meitat dels diputats del PP. Nou dels diputats del PP han votat per error conjuntament amb els de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Els altres set diputats del PP que hi havia al ple, inclosa Alícia Sánchez-Camacho, hi han votat contra i els divuit diputats del PSC s'han abstingut. El motiu de l'equivocació ha estat l'error d'Enric Millo a l'hora d'indicar el sentit de vot del grup.

La proposta que es votava al parlament, de suport a la consulta, s'incloïa en un dictamen sobre els comptes de la Generalitat del 2011 elaborat per la Sindicatura de Comptes. En un apartat, defensa 'la necessitat que el poble de Catalunya determini lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu mitjançant una consulta per a definir un nou marc polític que pugui posar fi al dèficit fiscal crònic'.

Pel que fa al PSC, els tres diputats pro-referèndum, Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, no s'han diferenciat de la resta del grup: tots tres han decidit d'abstenir-se tal com els marcava des d'unes quantes files més endavant el portaveu parlamentari, Maurici Lucena.