Empreses tecnològiques catalanes al MWC

  • Hi ha una seixantena de companyies del país · La majoria són al pavelló català, al costat de l'estand del govern · N'hem visitades unes quantes

VilaWeb
Redacció
26.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera empresa que vam visitar és Magazapp, dirigida per Pere Sanz. Es tracta d’un servei de publicació que agafa documents de PDF de catàlegs de negocis i els converteix en una aplicació comercial que es pot descarregar per a Android i iOS. Magazapp té uns quants preus, segons si el negoci necessita una solució estàtica o si cal actualitzar el catàleg sovint. Un exemple de la feina de Magazapp: ha convertit el catàleg de les empreses catalanes que hi ha al MWC en una aplicació per a la Generalitat. La podeu descarregar per a fer-vos-en una idea.

Planificar la roba que et posaràs cada dia

També vam parlar amb SlashMobility, una empresa novella que va començar desenvolupant aplicacions mòbils i que s’ha anat escindint en productes diferents, com ara Manduka Games i DressApp. Proposa serveis de màrqueting i formació i serveix d’incubadora. Manduka Games acaba de llançar el primer joc, Quicks. DressApp et permet de classificar l’armari i després barrejar i combinar les peces, per planificar què et posaràs cada dia. També treballen amb botigues de roba per oferir vendes directes a través de l’app.

Compartir vídeos d’arreu del món

Eyetok és una ‘start-up’ catalana que vol facilitar que usuaris de tot el món puguin compartir vídeos. Mostra un mapa d’usuaris connectats amb qui cadascú pot demanar de connectar-se o oferir el seu vídeo. Actualment, tots els vídeos són públics.

Pagar amb el mòbil

Dinube vol oferir opcions de pagament al núvol, semblant a Paypal, però fent servir els terminals de pagament que ja hi ha en quasi el 80% de comerços de l’estat espanyol, amb un dispositiu mòbil. L’arquitecte de seguretat de Dinube, Arnau Vives, va explicar a VilaWeb que cada usuari podia crear-hi un compte. Un cop a la botiga, ja equipada amb un terminal de pagament, a través d’una connexió de NFC pot elegir si paga anònimament o amb una targeta client. Per al pagament, l’usuari pot transferir diners al compte de Dinube.

Maneres d’estalviar energia

Effilogics és una empresa catalana que va néixer a la incubadora tecnològica del govern. El responsable, Albert Vidal, explica que han desenvolupat un programari que pot controlar i gestionar el consum elèctric de les empreses o hotels per avaluar si poden reduir despesa. Effilogics pot determinar quant es gasta més l’electricitat en la il·luminació, l’aire condicionat i la calefacció, etc., de manera que les empreses puguin decidir possibles ajusts. L’aplicació també serveix per a controlar el consum d’energia elèctrica a distància, per a encendre o apagar el llum o ajustar l’aire condicionat. Vidal diu que la majoria de les empreses poden comptar amb un retorn de la inversió al cap de dos anys o menys.

Traduccions, també al quítxua

iDisc és una empresa de traducció amb seu a Olesa especialitzada en sistemes de comunicació multilingüe i multiplataforma. El representant de l’empresa, Pere Grivé, diu que han desenvolupat la traducció de programari i de documentació de grans empreses molt conegudes en uns quants idiomes, com ara el català, el castellà i el quítxua. També tradueixen webs i aplicacions, entrant al codi i introduint-hi els canvis necessaris.

Triar la roba mercès als vots dels usuaris

Finalment, ShareisFashion és una aplicació de xarxa social dissenyada per ajudar a prendre decisions al vestidor. Els usuaris poden carregar fotos d’ells mateixos en dos models i demanar a la xarxa que els voti. El gerent general de l’empresa és Àlex Fenoll i la directora de màrqueting, Núria Castells. Ens van dir que havien arribat a acords amb botigues de roba perquè els seus productes fossin disponibles a l’aplicació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any