Avanç editorial: ‘Córrer’ de Jean Echenoz

  • Després de l'èxit de la novel·la '14', arriba aquest nou títol del mateix autor publicat per Raig Verd

VilaWeb
M.S.
23.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Demà arriba a les llibreries ‘Córrer’ de Jean Echenoz, autor de ’14’, en una traducció d’Anna Casassas, una novel·la publicada per Raig Verd. L’editora Laura Huerga defensa l’obra amb aquestes paraules: ‘És un llibre sobre la superació, sobre com ser millor, sobre la voluntat; però també és un llibre sobre els opressors i sobre la lluita contra forces que no podem controlar.’ Llegiu-ne l’inici (pdf).

Continua Laura Huerga: ‘Emil Zátopek només volia córrer, córrer tan de pressa com fos possible. Es va convertir en heroi nacional però va passar també per les mines d’urani i per escombrar els carrers. Com és possible que algú pugui ser tan important per un país i després aquest mateix l’ensorri? Una història emocionant i colpidora que no podíem deixar passar.’

‘Córrer’ és la biografia ficcionada de l’Emil Zatopek, un home que inventarà noves formes d’entrenament per córrer cada cop més de pressa. Emil Zátopek, un atleta atípic que va aconseguir les medalles d’or en els 5.000 metres, els 10.000 metres i la marató a les Olimpíades d’Helsinki de 1954 guanyar . Un home que va passar de ser un heroi del règim a treballar en les mines d’urani.

Zatopek primer sorpren Txecoslovàquia amb els seus rècords, després sorprendrà el món. Després de dues Olimpíades se’l considera invencible. Però en la seva vida, a més d’enfrontar-se amb els rivals a la pista, haurà de lluitar també contra el règim opresor, sigui quin sigui aquest.

Segons destaca l’editora: ‘Amb una escriptura plena d’ironia, Echenoz ens relata quaranta anys d’una vida excepcional i, com la de qualsevol de nosaltres, amb un destí marcat pel poder.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any