Fabra suprimeix unitats en català a 136 escoles i tanca cinc centres

  • Escola Valenciana: 'És l'atac més greu als programes d'ensenyament en valencià d'aquests últims trenta anys'

VilaWeb
Redacció
19.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El curs vinent, el govern de la Generalitat Valenciana suprimirà unitats en català a 136 escoles públiques, segons l’arranjament escolar publicat ahir al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV). Ho va explicar ahir Escola Valenciana (llista de centres afectats, pdf), que calcula que hi ha 72 unitats en català suprimides a infantil i primària i 83 més en centres amb doble línia educativa. En aquest segon cas, encara s’ha de resoldre quina unitat perden, si la de català o la d’espanyol.

Escola Valenciana reprova aquesta resolució de la Conselleria d’Educació: ‘És un atac històric al nostre màxim tret d’identitat, l’atac més greu per part d’un govern valencià als programes d’ensenyament òptims d’aquests darrers trenta anys.’

‘Amb aquesta resolució no s’ha respectat el context sociolingüístic de les escoles; en uns casos han matat directament els centres i en uns altres han assestat un colp duríssim a la normalització de la nostra llengua en les grans ciutats, Alacant, València i Castelló’, digué ahir Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana.

Tancament de cinc centres

Suprimir unitats d’infantil a cinc centres del País Valencià els portarà a desaparèixer, segons l’entitat. Són el CP Santa Quitèria d’Almassora, el CP Mestre Canós de Castelló de la Plana, el CP Sara Fernández de València, el CP Ciutat de Cremona d’Alaquàs i el CP l’Arc de Monòver.

Escola Valenciana va anunciar ahir que hi hauria mobilitzacions i emprendrà accions legals contra l’arranjament escolar. De fet, la Plataforma per l’Ensenyament Públic ha convocat una concentració el dimecres 26 de febrer a les 18.00 hores a la Conselleria d’Educació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any