Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  17.02.2014  12:33

Els empresaris que sí que volen la independència de Catalunya

Empresaris per la Independència presenta un documental amb els arguments de diversos emprenedors

Men?ame
 

Què en pensen els empresaris sobre l'actual procés polític? A Catalunya, amb una gran majoria de petites i mitjanes empreses, l'independentisme també és present entre els empresaris. La sectorial de l'ANC Empresaris per la Independència n'ha recollit alguns testimonis en un documental. S'hi expliquen diversos aspectes relacionats amb l'economia i l'oportunitat que Catalunya esdevingui un nou estat, com la necessitat d'un canvi; la concepció de la diversitat de la societat catalana com una riquesa; l'atractiu del país; la generació de confiança; i la independència com a eina.

El documental realitzat per Empresaris per la Independència, que compta, entre més, amb les opinions de la productora Isona Passola, destaca les opinions sobre les oportunitats que portaria la independència a l'economia catalana, la determinació d'obrir-se al món o els possibles perjudicis que podria implicar. 'Tinc clients a Saragossa, Madrid, i no és dramàtic tot això quan parles de negocis, perquè la gent busca el millor per a la seva empresa', 'A Catalunya hi ha un 93,8% d'empreses que tenen menys de 9 treballadors, i tenen un potencial enorme!', 'Catalunya necessita un estat lleial, un estat que respongui a les necessitats'; 'La independència ens aportarà l'eina per a fer el que vulguem del nostre país', són algunes de les intervencions.

El documental, que es va presentar el 5 de juliol del 2013, compta amb els testimonis del director comercial, Marc Escoda; el director de Special-Chemicals, Gerard Aymí; l'editor de jocs, Joaquim Dorca; el cofundador i soci de Difer SL, Roger Plazas; el directiu de Stock and Picking Girona, Joan Suñer; la productora i directora de cinema, Isona Passola; el director d'exportació, Ricard Escoda; Marc Monràs, del sector de la biotecnologia i de l'aprenentatge; Salut Monràs, del sector de la imatge i la producció de moda; Josep Maria Minguell Font, conseller i director del sector químic; i Imma Bellafont, de la llibreria la Tralla.