Sol Daurella, la dona més rica dels Països Catalans

  • Perfil de la presidenta de Coca-Cola Iberian Partners

VilaWeb
A.B.
13.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sol Daurella i Comadran (Barcelona, 1966) és la presidenta de Coca-Cola Iberian Partners. Segons la llista de la revista nord-americana Forbes, té la 19a fortuna més gran de l’estat espanyol, amb un patrimoni de 1.600 milions d’euros. Segons la revista, la presidenta de Coca-Cola Iberian Partners és la dona més rica dels Països Catalans.

Sol Daurella és néta de Santiago Daurella, l’home que l’any 1951, en ple franquisme, va aconseguir el contracte amb la multinacional americana per embotellar les coca-coles a l’estat espanyol. Naixia Cobega. Seixanta anys després, l’empresa catalana continua viva i no s’ha venut a mans estrangeres com tantes altres. Al revés. Ha crescut en mercats d’ací i d’allà. A través d’Equatorial Coca-Cola Bottling Company, per exemple, Sol Daurella té fàbriques embotelladores a tretze països africans, des d’Algèria al Marroc, passant per Cap Verd i Sierra Leone. També embotella a Islàndia. De fet, Sol Daurella és des de l’any 1992 cònsol honorària d’Islàndia a Barcelona. La néta, doncs, no ha parat de fer créixer l’empresa de l’avi.

Fa poc, en el procés d’unió de les set embotelladores en una de sola, l’actual Coca-Cola Iberian Partners, la gran guanyadora va ser Sol Daurella. Ara n’és la presidenta i a hores d’ara controla el 42% de l’empresa. Però Daurella és molt més que la dona de la Coca-Cola a l’estat espanyol. Li hem vist gairebé quaranta càrrecs en una multitud de grans empreses. És dins el consell d’administració del Banc Sabadell, copresidenta del grup Cacaolat o presidenta del Teatre Nacional de Catalunya, per exemple. Acciona, una de les grans constructores de l’estat espanyol, la va nomenar consellera independent; i també és sòcia de Surfup, una societat d’inversió immobiliària. 

Sol Daurella es va casar amb Carles Vilarrubí i Carrió, directiu del Futbol Club Barcelona. Proper a Convergència, Vilarrubí és vicepresident de la banca Rothschild a l’estat espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any