El govern britànic pressiona premsa espanyola contra la independència d’Escòcia

  • Per una carta a un diari de Tenerife adreçat a la comunitat angloparlant

VilaWeb
Redacció
09.02.2014 - 12:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els independentistes escocesos es queixen del joc brut del govern britànic en la campanya pel no amb vista al referèndum del 18 de setembre vinent. El diari Herald Scotland ha publicat avui un reportatge segons el qual el Foreign Office britànic ‘demana a la premsa espanyola que mini la independència d’Escòcia. El diari recull una carta del director de comunicacions de l’ambaixada britànica a Madrid, Simon Montague, enviada al Tenerife News, un diari adreçat als angloparlants d’aquesta illa de les Canàries.

El Tenerife News es presenta a si mateix d’aquesta manera: ‘Som un dels diaris més importants per als lectors angloparlants de Tenerife. Som l’enllaç entre la comunitat castellanoparlant i angloparlant de l’illa.’

En aquesta carta, Montague es dirigeix expressament ‘als lectors residents britànics (siguin escocesos o no)’ del diari; i exposa tot un seguit d’advertències sobre les complicacions i les dificultats que podrien tenir tant els ciutadans escocesos com els de tot el Regne Unit en qüestions relacionades amb la nacionalitat, la ciutadania i les fronteres.

El portaveu del SNP a Westminster (el parlament britànic), Angus Robertson, fa unes declaracions al Herald a propòsit d’aquest fet: ‘Les nostres ambaixades haurien de promoure els nostres interessos a l’estranger, però en comptes d’això, i sota les ordres del govern britànic, proven de minar de manera activa Escòcia.’

El diari escocès afegeix: ‘El primer ministre escocès, Alex Salmond, ja havia acusat el president espanyol, Mariano Rajoy –que és bel·ligerant amb la demanda d’independència de Catalunya–, de conspirar amb Cameron amb qüestions relacionades amb la independència d’Escòcia.

Informació relacionada:

Salmond desmunta al parlament escocès el discurs de la por de Rajoy

Cameron: ‘La decisió sobre la independència l’ha de prendre només Escòcia’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any