Atac ultra contra la casa del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

  • El GAV ha pintat l'entrada amb frases amenaçants contra Ramon Ferrer

VilaWeb
Redacció
08.02.2014 - 22:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La casa del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha estat objecte d’una agressió per part del GAV, que ha pintat l’entrada amb frases amenaçants. Els atacs al president de l’AVL prenen encara més gravetat institucionalment tenint en compte que el seu càrre té el rang de conseller en l’organigrama de la Generalitat Valenciana.

Aquesta no és la primer vegada que la casa de Ramon Ferrer és atacada pels ultres. El passat mes de maig ja ho va ser després d’uns incidents a Burjassot. Ramon Ferrer havia esta proposat pel PP com a membre de l’AVL i provenia de la secessionista Real Acadèmia Valenciana de Cultura, que nega la unitat de la llengua.

Fabra torna a usar l’anti-catalanisme

Aquesta agressió arriba en un moment baix en les enquestes per al Partit Popular. Totes indiquen que perdria el govern de la Generalitat Valenciana si avui hi haguera eleccions. En aquest sentit aquest dissabte ha tornat a treure el fantasma de l’anti-catalanisme demanant als partits d’esquerra que expliquen si estan ‘a favor de la senyera o de la quatribarrada’. La conversió sobtada de Fabra a l’anti-catalanisme és molt cridanera ja que ell, en la seua época de batlle de Castelló havia defensat la unitat de la llengua i les emissions de TV3 al País Valencià.

Solidaritat de l’oposició

Els partits de l’oposició han denunciat l’atac. Enric Morera, de Compromís, ha preguntat des del seu compte de twitter ‘qui afavoreix la ignorància i anima el conflicte violent’. Esquerra Unida del País Valencià també ha condemnat l’atac. Entitats culturals d’arreu del país, com El Tempir d’Elx, també han mostrat la seua solidaritat al president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Ciutadans reclama dissoldre l’Acadèmia

Per la seua banda Ciutadans, recent implantat al País Valencià, s’ha posat del costat de l’extrema dreta que reclama la supressió de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. El secretari de Ciutadans a València, Luís Sebastian, ha usat el seu compte de twitter les darreres hores per a reclamar, en castellà, la dissolució de l’AVL per ‘no defensar el valencià’. Aquesta posició coincideix amb la del GAV i una part del PP. Els sectors més moderats del Partit Popular han recordat, però, que l’AVL és una institució de la pròpia Generalitat Valenciana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any