El Punt Avui posa en marxa un canal informatiu per televisió

  • Emetrà aquest mateix trimestre per les freqüències que fins ara usava Canal Català

VilaWeb
El Punt Avui
07.02.2014 - 14:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Canal Català i El Punt Avui han arribat aquesta setmana a un acord que permetrà que a aquest grup de comunicació (del qual en formen part El Punt Avui, l’esportiu El 9, Presència, L’Econòmic, Catalonia Today i Barçakids, a més de les seves respectives edicions digitals) s’hi incorpori a partir d’ara una divisió televisiva que permetrà no només emetre una programació pròpia a finals d’aquest mateix trimestre sinó millorar substancialment el web d’El Punt Avui i d’El 9.

L’acord el van signar aquest dijous el president de l’empresa editora d’El Punt Avui, Joaquim Vidal i Perpinyà, i el propietari de Canal Català, Nicola Pedrazzoli. A partir del dia 1 de març vinent aquest diari serà l’arrendatari de les llicències de televisió de què disposa Canal Català i accelerarà tots els preparatius perquè, a finals d’aquest mateix trimestre, El Punt Avui Televisió pugui emetre la seva pròpia programació. Un cop tancades les negociacions entre els dos grups, ara l’acord i la nova graella de programació estan pendents de disposar del vistiplau del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Canal Català té actualment una cobertura sobre el 50% del territori del Principat de manera que cobreix el 80% de la seva població. Els nous arrendataris de les llicències, però, s’han fixat com a objectiu millorar a curt i mitjà termini les zones fosques de cobertura del nou canal.

El Punt Avui considera aquest acord un pas més en la seva aposta estratègica de futur que li permetrà fer front amb més garanties als reptes del sector de la comunicació i un gran pas més en la seva consolidació com a primer gran grup editorial català.

La incorporació dels continguts televisius, que provocarà alguns canvis en l’organigrama del grup, suposarà alhora una millora indiscutible per a les pàgines web dels productes del grup, en especial per a les edicions digitals d’El Punt Avui i de l’esportiu El 9, ja que la majoria de continguts que s’emetin per aquest nou canal televisiu estaran a disposició, en alguns casos en directe, per als lectors i subscriptors que segueixen per internet les informacions que produeix aquest grup de comunicació.

El consell d’administració d’Hermes Comunicacions va mostrar dijous la seva satisfacció per l’acord i va designar el conseller delegat, Joan Vall, i la vicepresidenta, Lídia Vidal, com a responsables del nou canal.

El Punt Avui TV serà un canal basat exclusivament en la informació, de manera que els seus continguts els dirigiran els directors periodístics dels dos diaris del grup: Xevi Xirgo (director d’El Punt Avui) pel que fa a les informacions d’àmbit general, i Emili Gispert (director d’El 9), pel que fa als continguts en matèria esportiva.

La programació

El nou canal El Punt Avui TV neix amb la voluntat d’emetre una programació bàsicament informativa, basada en els continguts que es generen i es comparteixen entre els diferents productes del grup durant el dia i que ara podran ser analitzats des d’una perspectiva televisiva. L’espectador hi podrà trobar a través dels diferents gèneres informatius (les entrevistes, els comentaris, les tertúlies, els debats…) les claus necessàries per interpretar la informació del dia i del moment clau que viu el país, i que al diari hi són presents d’una manera tan rellevant que han dut a la creació de dues seccions fixes: Catalunya vol viure en llibertat, pel que fa al procés nacional, i Catalunya vol viure amb dignitat, pel que fa a la situació social. Tot i que inicialment el gruix d’actualitat es concentrarà en la franja de vespre-nit (amb diferents espais que s’aniran anunciant en les properes setmanes), els continguts informatius hi seran presents durant tot el dia no només a través d’espais temàtics (culturals, esportius, econòmics,…) sinó també a través dels titulars d’actualitat que s’hi podran veure permanentment –i que es compartiran en els webs d’El Punt Avui i El9– i pels butlletins informatius que hi haurà cada hora

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any