Ens ho hauríem de fer mirar!

  • Article de Miquel Escobar, d'Alpens, arquitecte, apassionat de la Bioarquitectura, "arquitectura viva i amb vida"

VilaWeb
Redacció
07.02.2014 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La crisi econòmica i de valors que està passant la societat ens hauria de fer replantejar algunes coses, però sembla que encara haurà de ser més llarga per aprendre’n alguna cosa.
Era tan necessari acabar amb la vida d’uns arbres possiblement amb més de 150 anys de vida i d’història?

M’agradaria entendre la decisió d’uns senyors que decideixen el que creuen que és el millor per la ciutadania, però sincerament, penso que decideixen el que decideixen perquè no coneixen una altra cosa.
A Perafita han decidit de fer un nou passeig, sí, al costat de la carretera, sí, però ha estat a costa de tallar uns arbres que de ben segur portaven una pila d’anys aquí palplantats.
Han vist a passar vivències i experiències de tot tipus, però amb unes hores se’ls ha acabat. Em resulta curiós, potser per la professió que tinc, d’entendre algunes actuacions arquitectòniques, passant per sobre de tot allò que ens fa nosa o ens molesta. Amb això no vull dir que no es pugui tocar res de res, sinó que s’hauria de fer amb el màxim de respecte i sensibilitat abans de fer una actuació del tot irreversible.
Calia realitzar un passeig, sí, però si hi ha algun aspecte interessant i amb sentit dels passejos, no són els paviments, ni les faroles, ni les papereres, ni els bancs, que també, sinó que són aquests éssers amb vida que ens donen ombra, frescor, color, aire i benestar mentre passegem. Sinó, experimenteu algun dia de passejar, sobretot a l’estiu, amb espais sense ombra a veure què tal us va.
A més a més de realitzar una funció de seguretat pels cotxes que circulen per la carretera, de dificultar l’envaïment de la vorera en cas del descontrol d’algun conductor despistat.
Ah, que n’hi plantaran de nous? Doncs si és així no calia tanta feina ni tanta despesa, ja que una partida d’obra com aquesta de tallar, esmicolar, transportar i arrencar les soques de 12 plataners no és pas petita, però es clar, només és una manera de veure les coses, de ben segur que hi ha opinions i reflexions per a tots els gustos, però clar, només són arbres, els que ens donen oxigen per respirar i poder viure i que ens netegen el CO2 de l’aire contaminat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any