Cervesa del Montseny es posiciona com a líder en la producció de cervesa artesana a Catalunya

  • Va tancar el 2013 amb 190.000 litres produïts i un augment de vendes superior al 40%

VilaWeb
Redacció
06.02.2014 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Companyia Cervesera del Montseny ha iniciat el 2014 amb l’impuls de les bones xifres amb que va tancar el 2013 i que han convertit aquest passat any en el millor de la seva història. La cervesera osonenca es consolida com a líder en el rànquing del sector a Catalunya amb un total de 190.000 litres produïts i un augment de vendes superior al 40%.

Aquest augment de la producció i les vendes va lligat amb l’aposta que manté la companyia cervesera des dels seus inicis per elaborar un producte de la màxima qualitat. Per això, es treballa constantment per millorar la cervesa que produeixen a Seva. En aquest sentit, en l’últim any es va invertir en l’adquisició de dos tancs de fermentació de 3.000 litres de capacitat i un filtre d’última generació que permet seguir elaborant cervesa artesana amb el mínim de sediments.

De cara a aquest 2014, els responsables de la Companyia Cervesera del Montseny preveuen aconseguir xifres igual de positives, amb un nivell d’exportacions que es mantindria en el 10%. Actualment, la cervesera osonenca està constituïda com una Societat Limitada Laboral i dóna feina directa a 6 treballadors, tots socis de l’empresa.

Segueixen les visites guiades
Una de les activitats que es mantindran en aquest 2014 són les visites guiades que permeten que totes les persones interessades en el món de la cervesa artesana puguin conèixer de primera mà el procés d’elaboració del producte. Durant l’any passat, prop d’un miler de persones van passar per les instal·lacions de la cervesera osonenca i van poder conèixer tots els passos que se segueixen per fer les diferents varietats de cervesa. La bona acollida que han tingut en els últims anys aquestes visites i tasts també demostren el bon moment pel que està passant el sector de la cervesa artesana.

Un sector amb bona salut
La Companyia Cervesera del Montseny forma part del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural (GECAN), una associació creada el 2011 amb el doble objectiu inicial del reconeixement legal de la cervesa artesana i l’adequació dels impostos especials d’alcohol a les normatives europees respecte a les microcerveseries. Fundada per 9 socis, actualment ja en són 18. Des del propi gremi destaquen que l’augment de litres produïts per l’increment de la demanda és un altre dels factors que demostren la bona salut del sector de la cervesa artesana catalana.

Cervesa del Montseny
La Cervesa del Montseny va néixer a l’any 2007 amb l’objectiu de dotar al mercat de cervesa artesana de qualitat i consolidar-se com una de les microcerveseries de referència del país. Amb una capacitat productiva de 3.000 litres per cada elaboració, els seus cervesers porten a terme una experimentació constant per tal d’elaborar les seves cerveses de sempre i també noves cerveses que puguin esdevenir nous productes clàssics o bé de temporada.

A Cervesa del Montseny envasen cerveses naturals sense pasteuritzar. Actualment n’elaboren vuit varietats: Lupulus, Malta, Negra, Blat, Hivernale, EcoLupulus, Malta Cuvée i Aniversari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any