Neix la Conlloga-Muixeranga de Castelló

  • Dissabte passat va tenir lloc la primera assemblea general de la Conlloga, integrada actualment per 55 persones

VilaWeb
Redacció
03.02.2014 - 17:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Passat dissabte va tenir lloc la primera assemblea general de la Conlloga-Muixeranga de Castelló, a la seu d’Acció Cultural de la ciutat. L’acte va començar amb una presentació per part del portaveu en funcions, Enric Porcar, fent memòria que el projecte de formar una Muixeranga a Castelló no ve de noves, que és un projecte de molts anys, però que fins ara ningú s’havia fet amb l’ànim de tirar-lo endavant -amb l’excepció d’un intent de l’antic Casal Jove- i que l’executiva en funcions era la primera sorpresa en veure l’èxit aconseguit en només un parell de mesos.

A l’assemblea van acudir una cinquantena de persones, tant majors com menuts, que van omplir de gom a gom el quòrum del local.

Seguidament se va presentar una memòria d’activitats fetes fins ara que, donada la poca vida de la Conlloga, és prou més extensa de l’esperat: una primera reunió, a principis de novembre, un primer assaig a finals de mateix mes, amb la col·laboració dels companys de la Muixeranga Camp del Túria, i ja una actuació en públic el 21 de desembre -amb només 4 assajos en les esquenes- convidats per Castelló per la Llengua a muntar una paradeta, la Conlloga va organitzar un taller i, vist el grau d’acolliment, va fer un parell de figures enmig de la plaça Santa Clara. Els assistents a la Fira d’entitats van fer pinya i la rebuda en públic de la nova Conlloga va ser de categoria.

En el calendari futur ja hi han unes dates ja assenyalades: realitzar un taller de muixeranga en la plaça Major el dilluns de Magdalena, participar en l’homenatge a Vicent Pau Serra, i la seua estrena acompanyant a l’Associació de Dansants de Corpus, el mateix dissabte del Corpus.

Després dels informes va continuar la tria de l’executiva, aprovant-se per unanimitat, així com l’àrea tècnica. L’executiva està formada pel portaveu Enric Porcar, la secretària d’organització Marta Ruiz, el secretari de finances Carles Porcar i els vocals Miguel Barreda, Kassim Carceller, Irene López, Sandra Pitarch, Aloma Pons, Ferran Puig, Tomàs Rubio, Marc Ruiz i Santi Sales. Com a responsable de l’àrea tècnica es va ratificar Raül Forcadell com a Cap de Conlloga.

Al mateix temps se van crear unes comissions on especialitzar funcions del dia a dia de la Conlloga, un total de sis: Comunicació, Logística i documentació, Disseny, Imatge, Activitats i Música. En total, entre executiva, àrea tècnica i comissions, participen 29 persones diferents. A més dels dos assessors tècnics que col·laboren amb la Conlloga.

Ja per finalitzar van triar la indumentària i va ser escollida la proposada per Conxa Oliver: tela de vions a l’estil de brusa valenciana amb faixa de llana roja per damunt i pantalons blancs.

La muixeranga és un ball que se perd en el temps però amb origen plenament en terres valencianes. Ha evolucionat amb el temps fins les muixerangues que coneixem ara, i és l’origen de les torres humanes de Catalunya; conegudes en un principi com a Ball de Valencians per aquest motiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any