Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  28.01.2014  13:28

S'ha mort Blas Piñar, el líder ultra admirat pel president del TC espanyol

Pérez de los Cobos fou admirador del partit d'extrema dreta Fuerza Nuevas

Men?ame
 

El dirigent històric de l'extrema dreta espanyola Blas Piñar s'ha mort avui. Fundador del partit ultra Fuerza Nuevas, Blas Piñar fou admirat per l'actual president del Tribunal Constitucional espanyol, Francisco Pérez de los Cobos. En un reportatge publicat l'estiu passat, el setmanari El Temps destapava un passat vinculat a la ultradreta de Pérez de los Cobos. El reportatge detallava 'la militància del pare de Pérez de los Cobos a Fuerza Nueva, partit del qual va formar part de les llistes electorals l'any 1977'. D'aquí 'l'admiració del seu fill, l'actual president del TC, pels ideals de Fuerza Nueva i el seu líder, Blas Piñar'.

El reportatge també revelava que Pérez de los Cobos va participar al referèndum de la constitució a favor del 'no' i que, essent un adolescent, va esquinçar-ne un exemplar i el va llençar a les escombraries davant dels seus companys. Segons un antic company de classe, una professora els va donar un exemplar de la constitució just quan va ser aprovada, l'any 1978 i, segons que explica el seu antic company en declaracions a El Temps: 'Va finalitzar la classe i, a la sortida de l'institut, en un punt visible per a tothom, la va esquinçar i va la va llençar.' Pérez de los Cobos és avui, amb el càrrec que ocupa, la màxima autoritat sobre la constitució a l'estat espanyol.

Informació relacionada: El poder econòmic i polític a Espanya, ple de #FillsdeFranquistes