Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  27.01.2014  11:49

Autor/s: ACN

Vaga de dotze hores a TVC i Catalunya Ràdio

Les emissions es veuen alterades de 10.00 a 22.00 a la televisió i de 09.00 a 21.00 a la ràdio

Men?ame
 

Treballadors de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio fan aquest dilluns una vaga de dotze hores per protestar contra les modificacions salarials que proposa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Segons denuncia el sindicat CC OO, aquests canvis en les remuneracions 'castiguen tot el personal del conveni, però especialment els nivells més mitjans i baixos de la tele i de la ràdio'. Per la seva part, fonts de la CCMA posen de manifest que es tracta d'un 'moment excepcional on es demana un ajust important amb l'objectiu d'intentar garantir la viabilitat del projecte'. A la televisió, l'aturada d'aquest dilluns es fa de 10.00 a 22.00 i en el cas de la ràdio, de 09.00 a 21.00.

Els ajustos salarials que proposa la CCMA suposen un 'desequilibri salarial inacceptable', ha denunciat la secretària general de CCOO a la Corporació, Roser Mercadé. La representant sindical assegura que 'la retallada és d'entre un 15% i un 30%' segons el cas i que es suma a la rebaixa voluntària d'un 5% que s'aplica des del 2011. El sindicat tem que no s'arribi a cap acord abans del dia 31 de gener, quan acaba la vigència del conveni.

Davant d'aquest escenari, les assemblees de treballadors de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio s'han plantejat la possibilitat de convocar una vaga indefinida a partir de l'1 de febrer. Aquesta decisió s'haurà de ratificar en una assemblea prevista per aquest dilluns a la televisió i per dimecres a la ràdio.