El Vaticà reconeixerà una Catalunya independent, segons l’abat de Montserrat

  • Josep Maria Soler: 'Si Catalunya és una nació, tota nació té dret d'expressar-se sobre el seu futur'

VilaWeb
Redacció
24.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va participar ahir en el dinar-debat organitzat pel diari El Punt-Avui a Barcelona, titulat ‘Moment Zero‘, per parlar del procés d’independència des de la perspectiva de l’Església i la religió. Soler va dir que el Vaticà no deixaria sense reconeixement la comunitat catalana si accedia a la independència. ‘Si Catalunya és una nació, tota nació té dret d’expressar-se sobre el seu futur’, va afirmar. I va explicar que la Conferència Episcopal Tarraconense podria ser l’òrgan de màxima representació de l’Església a Catalunya si esdevé un estat.

L’abat de Montserrat també va dir que la Conferència Episcopal Espanyola no havia entès mai la realitat catalana i que, per aquest motiu, l’Església catalana manté un contacte habitual directe amb el Vaticà, a fi de tenir-lo informat sobre què passa a Catalunya.

Soler va defensar el dret dels catalans de decidir el seu futur, perquè ‘la realitat nacional de Catalunya és prèvia a la formació de l’actual estat espanyol’. ‘Catalunya –va dir– té unes aspiracions històriques, profundes i irrenunciables.’ I va citar Joan Pau II: ‘Els pobles europeus no acceptaran la dominació d’una nació sobre les altres.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any