Notícies

Dijous  23.01.2014  18:07

El Vaticà reconeixerà una Catalunya independent, segons l'abat de Montserrat

Josep Maria Soler: 'Si Catalunya és una nació, tota nació té dret d'expressar-se sobre el seu futur'

Men?ame
 

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha participat avui en el dinar-debat organitzat pel diari El Punt-Avui a Barcelona, titulat 'Moment Zero', per parlar del procés d'independència des de la perspectiva de l'Església i la religió. Soler ha dit que el Vaticà no deixaria sense reconeixement la comunitat catalana si accedia a la independència. 'Si Catalunya és una nació, tota nació té dret d'expressar-se sobre el seu futur', ha dit. I ha explicat que la Conferència Episcopal Tarraconense podria ser l'òrgan de màxima representació de l'Església a Catalunya si esdevé un estat.

L'abat de Montserrat també ha dit que la Conferència Episcopal Espanyola no havia entès mai la realitat catalana i que, per aquest motiu, l'Església catalana manté un contacte habitual directe amb el Vaticà, a fi de mantenir-lo informat sobre què passa a Catalunya.

Soler ha defensat el dret dels catalans de decidir el seu futur, perquè 'la realitat nacional de Catalunya és prèvia a la formació de l'actual estat espanyol'. 'Catalunya --ha dit-- té unes aspiracions històriques, profundes i irrenunciables.' I ha citat Joan Pau II: 'Els pobles europeus no acceptaran la dominació d'una nació sobre les altres.'