Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  23.01.2014  13:18

Autor/s: ACN

Margallo evidencia que el pla de Rajoy passa per la por i l'amenaça

'La independència tindria conseqüències lesives i letals per a Catalunya', diu el ministre espanyol

Men?ame
 

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel Garcia Margallo, ha advertit avui en una entrevista a Onda Cero de les conseqüències 'lesives i letals' que la secessió tindria per a Catalunya. Segons uns 'estudis' que ha dit que tenia, al Principat sobrevindria un 'empobriment immediat' entre el 25% i el 30%. Ha dir que les seves paraules no eren pas cap amenaça, sinó que volia explicar què implicaria per a Catalunya la sortida de d'Espanya, perquè, segons que ha repetit, també seria 'la sortida de la UE i de l'ordre internacional'.

Margallo ha desplegat l'argumentari del Ministeri d'Exteriors contra la independència de Catalunya, el mateix que el seu departament va enviar a totes les ambaixades espanyoles en un document de 210 pàgines que pretén combatre el missatge de la Generalitat i els partits sobiranistes a l'exterior.

En declaracions a Herrera en la Onda ha minimitzat l'impacte de les cartes que el president de la Generalitat, Artur Mas, va enviar als governs europeus. Segons el ministre, "el que ha comprovat el senyor Mas és que les cartes que no s'envien per conducta reglamentària a través de les ambaixades i que a més inclouen peticions contràries a l'ordre legal espanyol i europeu tenen la resposta que tenen: que només hi ha hagut una resposta del govern d'Hongria, la resta ha guardat silenci".

Conseqüències 'letals' per a Catalunya

En aquest marc, ha recordat que ell "com qualsevol espanyol que defensa la unitat d'Espanya" forma part de la "campanya d'explicació" que ha engegat el govern espanyol ha activat per "advertir els catalans -que no són tots- que pretenen la secessió quines serien les lesives i letals conseqüències per a Catalunya d'aquesta secessió".

Ha reiterat que ja ha donat "instruccions molt precises" al servei exterior espanyol sobre el que està passant i farà "tot el que estigui a la seva mà" per 'defensar la unitat d'Espanya'.

'No és una amenaça'

Segons Margallo, les seves paraules 'no són una amenaça', sinó 'explicar bé' que la sortida de Catalunya d'Espanya seria la sortida de l'ordre internacional. 'Dubto que hi hagués massa països fora de la UE que reconeguessin a un estat que neix d'una declaració d'independència', ha dit.

'Empobriment immediat' d'entre el 25 i el 30%

En aquest sentit ha afirmat que disposa d'estudis que apunten que Catalunya tindria un "empobriment immediat" d'entre el 25 i el 30%, perquè perdria el seu accés al Banc Central europeu (BCE) i al Fons Monetari Internacional (FMI) i tindria l'obligació de pagar aranzels pels productes que ven a l'exterior. També patiria un problema de finançament del deute i hauria d'afrontar venciments de més de 50.000 milions d'euros.

La campanya 'afecta negativament' l'ocupació

Finalment, Margallo ha volgut advertir que la campanya sobiranista està afectant negativament la imatge exterior d'Espanya, un fet que li "preocupa" perquè d'aquesta imatge "en depèn en bona part l'ocupació" a través dels motors dels interessos d'accés al diner, venda de productes i turisme. "Tot això està lesionant la imatge d'Espanya i el servei exterior està pel contrari, per millorar-la", ha dit.

Men?ame