Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  23.01.2014  02:02

Repic d'atuells a Castelló en defensa de Catalunya Ràdio

Centenars de persones s'han concentrat a davant la representació del govern espanyol

Men?ame
 

Centenars de persones van repicar atuells ahir a Castelló en una concentració convocada per Castelló per la Llengua, en protesta pel tancament de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. La concentració es va fer al davant de la delegació del govern espanyol a la ciutat i va acabar amb la lectura d'un manifest.

El manifest diu: 

Ahir, 21 de gener, a les vuit de la vesprada, Catalunya Ràdio va quedar silenciada en els aparells de totes les llars valencianes.

En la seua cursa contra la llibertat, el Partido Popular va forçar Acció Cultural del País Valencià a apagar el senyal dels seus repetidors, els nostres, que van impulsar i hem mantingut durant més de vint anys milers de persones i entitats.

Joaquim Maria Puyal, apagat. Mònica Terribas, apagada. El café de la república, apagat. Els serveis informatius de Catalunya Ràdio, apagats. L’ofici de viure, La tribu, El suplement, les retransmissions esportives en català, les tertúlies plurals en la nostra llengua, apagats.

Ahir va culminar un procés contra els nostres mitjans de comunicació, contra el poble valencià que vol viure en la seua llengua, que aposta per la convivència, pel plurilingüisme, per la consciència.

El govern del Partido Popular, el valencià i el castellà, ho han aconseguit: TV3 fa més de dos anys que no es pot sintonitzar obertament; RTVV ha estat suprimida no fa ni dos mesos per la majoria absolutista del PP, amb l’excusa demagògica de no haver de tancar escoles i hospitals... que tancarà igualment; i ara Catalunya Ràdio: no queda cap mitjà audiovisual en la nostra llengua que arribe a tot el país.

Com sempre, buscarem la manera de seguir amb la nostra normalitat lingüística als mitjans de comunicació: per internet, a l’ordinador, al mòbil, en la tauleta i en els dispositius que calga, per tal que la intenció d’aquells que ens malgovernen no es veja mai acomplida. Però no podem ni volem seguir arraconant-nos en espais alternatius de llibertat, davant d’aquesta pressió que posa constantment a prova les nostres conviccions democràtiques.

Hem de dir prou. Prou. I no només nosaltres, els que estem ací, sinó que hem de ser capaços d’arribar a totes les valencianes i valencians que encara no saben que un país millor, més lliure i habitable, és possible. Un país que mereix uns governs millors.

El mal govern ens vol mudes i muts, però no es pot emmudir la veu d’un poble i hauran de seguir sentint-nos.

El mal govern ens vol espantats, però no tindrem por davant d’aquells que pretenen relegar-nos al no-res.

El mal govern ens vol submises i submisos, però no entenen que els seus mateixos atacs ens aboquen a l’acció i a la resposta.

El mal govern NO ens vol. El destorbem. Creu o sap que només amb un poble mut, espantat i submís es perpetuarà en el govern. Però nosaltres ens mantindrem fidels a l’esperança, ferms i compromesos.

El mal govern destrueix, nosaltres construïm.

Per tot això, ja no demanem res més. Ens estem cansant de topar-nos sempre amb la mateixa paret d’incomprensió i autoritarisme.

Per tot això, ja no demanem, AFIRMEM:

-Volem el restabliment dels senyals de Catalunya Ràdio i de tots els canals de TV3.

- Volem la reobertura de RTVV, aquesta vegada, però, amb garanties que serà íntegrament en valencià, que estarà, per damunt de tot, al servei de les valencianes i els valencians, amb un compromís irrenunciable amb la pluralitat, la informació, l’educació- i la qualitat.

- Volem el cessament immediat de les agressions a les senyes d’identitat valencianes que contínuament estan perpetrant els mals governs del Partido Popular, espentats per grupuscles d’extrema dreta que ells mateixos han alimentat. La llengua valenciana, la llengua dels valencians, és la mateixa que es parla a Catalunya i a les Illes, com ja va quedar escrit i signat al 1932, en les Normes de Castelló.

- Volem el cessament immediat de la persecució de l’escola pública i en valencià, i del menyspreu pels nostres drets lingüístics i socials.

No callarem, no ens quedarem a casa i farem sentir ben forta la nostra veu fins que arribe a totes les cases valencianes.

Fa massa anys que estem patint el mal govern i no podem fer altra cosa que treballar i actuar perquè deixe de ser “mal” o deixe de ser “govern”.

SÍ A CATALUNYA RÀDIO, SÍ AL VALENCIÀ, SÍ AL PAÍS VALENCIÀ. 

Men?ame