Morenés admet que els militars espanyols estan preocupats per la independència de Catalunya

  • Precisa que és una preocupació 'a nivell personal' i que 'des del punt de vista operatiu' el tema no és damunt la taula

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.01.2014 - 12:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els militars espanyols estan preocupats per la possible independència de Catalunya i per la unitat d’Espanya. Si més no, ‘a nivell personal’, segons que ha admès avui el ministre de Defensa espanyol, Pedro Morenés. En declaracions a la cadena Cope, Morenés ha dit que ‘des del punt de vista operatiu’, el procés d’independència de Catalunya ‘no és damunt la taula’, però ha destacat: ‘Els militars tenen una opinió personal, perquè són espanyols, com tots els altres, i els preocupa que algú pugui posar en qüestió un valor tan essencial com és la unitat d’Espanya’.

I ha afegit: ‘En aquest sentit, comparteixen la mateixa preocupació que puguin tenir el ministre o qualsevol espanyol que entengui l’enorme valor que té aquesta unitat. Però des del punt de vista operatiu, com a element de naturalesa militar, és un tema que no és sobre la taula’.

Morenés també ha recordat que ‘una de les missions fonamentals que tenen els militars és treballar per la unitat d’Espanya’. Més: ‘Han de mantenir una calma que és la que han mantingut al llarg d’uns anys en què permanentment es tracta de posar en qüestió valors essencials de tots els espanyols com és la unitat d’Espanya’.

Finalment, ha dit que la defensa de la unitat d’Espanya no és només cosa de l’exèrcit, sinó ‘de tots els espanyols’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any