La fiscalia investiga la relació entre l’empresa del batle de l’Olleria i la mútua contractada a l’Ajuntament

  • El fiscal demana que el jutjat d'Ontinyent el cite a declarar com a imputat

VilaWeb
Redacció
04.01.2014 - 18:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fiscalia troba que el batle de l’Olleria, José Vidal, pot haver incorregut en un delicte de negociacions i activitats prohibides en relació al seu càrrec, per la qual cosa ha demanat al jutjat d’Ontinyent d’instruir un procediment legat i que li prenga declaració. Segons ha informat el diari Levante-EMV, s’estan estudiant les relacions comercials de l’assessoria de què és administrador solidari i la mútua que s’encarrega de la prevenció de riscos laborals i les assegurances socials de l’Ajuntament.

La investigació va començar arran d’una denúncia del grup municipal socialista de juliol passat segons la qual el batle potser rebia compensacions a través de l’empresa Vila Asesores SL per fer de mitjancer entre aquesta i el consistori. El punt principal que s’investiga és un contracte de 2008 entre l’assessoria i Asepeyo pel qual l’empresa Vila Asesores va cobrar entre 11.795 i 15.352 euros anuaes entre 2008 i 2013. 

En l’escrit de la fiscalia a què fa referència Levante-EMV s’apunten ‘indicis racionals’ d’irregularitats i senyala que el batle ‘realitza la seua activitat professional de gestió d’assegurances socials a través de la mercantil Vila Asesores SL al servei d’una entitat provada (Asepeyo), la qual, alhora, té vinculacions amb l’Ajuntament de l’Olleria a través d’un Conveni d’Associació i per la qual rep una contraprestació, tot i que aquesta activitat es troba immersa en causa d’incompatibilitat’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any