El Cercle Català de Negocis exigeix una candidatura ‘de país’ a les europees

  • Demana als partits catalans que deixin de banda les diferències ideològiques i reuneix suport a les xarxes socials per forçar un canvi de posicionament d'Iniciativa

VilaWeb
Redacció
04.01.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Cercle Català de Negocis (CCN) ha posat totes les eines al seu abast per a pressionar els partits sobiranistes catalans perquè facin una candidatura única a les pròximes eleccions europees, que es faran el 25 de maig de 2014. Des del CCN, aquesta candidatura és determinant per visualitzar a Europa que hi ha una voluntat majoritària de la ciutadania catalana a favor de fer un referèndum d’independència legal de Catalunya. A banda de les reunions que els seus dirigents han fet amb forces polítiques per fer-los saber el seu parer i la publicació d’articles d’opinió als mitjans, el CCN ha engegat una campanya a les xarxes socials per forçar un canvi de posicionament dels partits més reticents a l’acord, especialment Iniciativa per Catalunya Verds (ICV).

Amb poc més de vint-i-quatre hores, la campanya del CCN a la plataforma Twitter s’apropa als dos centenars de piulets d’internautes i ha fet que el candidat per ICV a les eleccions europees, Ernest Urtasun, respongués directament a la petició. Urtasun ha refusat obertament d’aparcar les diferències de partit i creu que si ICV es presentés amb CiU seria una ‘presa de pèl’: ‘Defensem com ningú el dret de decidir, però amb CiU ens separa tot un món’. A més, des del compte oficial d’ICV a Twitter, el partit ha respòs a la crida del CCN afirmant que no seran ‘al costat dels que apliquen les mesures d’austeritat de la Troika. Estem pel dret de decidir i els drets socials’.

En resposta a Urtusun i ICV, el CCN troba lògic que a CiU i ICV els ‘separi un món’, però els empresaris sobiranistes consideren que les diferències ideològiques cal aparcar-les en un context de transició nacional de Catalunya, i encara més quan cal ‘construir un país que uneixi els seus ciutadans’. ‘La ciutadania de Catalunya demana unitat en aquest moment polític i els partits no poden deixar d’escoltar aquest clam majoritari i popular’, assegura la direcció del CCN.

Pel Cercle Català de Negocis, ara tan sols hi ha una prioritat ‘per poder fer la consulta dins les vies legals, ara és el moment de dir clar a Europa que el poble català vol votar i que Europa ha de donar suport a aquest anhel democràtic’. El CCN considera que una candidatura unitària fomentaria una alta participació i molt probablement donaria com a resultat una clara victòria dels partits sobiranistes els quals la Unió Europea no podria ignorar.

És així que, pel CCN, ‘argumentar diferències ideològiques entre partits com a justificació per no formar una candidatura conjunta es pot traduir com una justificació per perpetuar el sistema oligàrquic instal·lat a Espanya’. El CCN demana als partits signants de la consulta també una visió política de país, d’acord amb el moment històric que està vivint Catalunya, i unir forces per deixar anar a Europa un missatge clar i rotund a favor del dret de decidir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any