Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  06.01.2014  06:00

Mapa interactiu del periple d'Ulisses cap a Ítaca

Gisèle Mounzer situa en un mapa de la Mediterrània el llarg viatge dels protagonista de l’Odissea d’Homer

Men?ame
 

Des del març del 2012, arran d'un discurs en un congrés de CDC, el president català Artur Mas ha fet referència habitualment al viatge a Ítaca d'Ulisses per a definir l'objectiu final del procés sobiranista català. Però si en voleu saber més coses, i ben gràficament, de l'Odissea, Gisèle Mounzer ha preparat un mapa interactiu que ressegueix el periple de deu anys i milers de quilòmetres del protagonista de l'obra d'Homer.

L'Odissea, escrita per Homer a la fi del segle VIII aC, explica les peripècies d'Ulisses per arribar a la seva illa, Ítaca, després d'haver participat en la llarga guerra de Troia.

Però la tornada d'Ulisses no fou gens fàcil atès que el déu dels mars, Posidó, els va fer navegar per tota la Mediterrània durant una dècada, on es van trobar amb personatges mitològics com les sirenes, la princesa Nausicaa i la bruixa Circe, que Mounzer situa al mapa a l'illa de Mallorca.

Hi ha més episodis del llarg viatge d'Ulisses col·locats per l'autora francesa al nostre país: l'Inframón és localitzat a la costa nord del País Valencià i l'illa d'Ogígia, habitada per la nimfa Calipso, la fa correspondre amb Eivissa.