Monago demana que ‘tot el pes de la llei’ caigui sobre Mas

  • El president extremeny dedica una part del seu discurs de Cap d'Any a criticar el procés català · Demana al govern espanyol que actuï contra la Generalitat i Artur Mas

VilaWeb
Redacció
31.12.2013 - 08:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Extremadura, José Antonio Monago, va parlar un any més de Catalunya en el discurs de Cap d’Any que va fer ahir. Enmig del debat sobre la consulta sobiranista, va demanar que tot el pes de la llei caigués sobre Mas si incomplia la constitució. ‘Els presidents jurem els estatuts d’autonomia i la constitució per poder presidir un govern autonòmic. I quan un president no compleix les seves obligacions l’estat de dret no ha d’actuar sobre els pobles, suspenent l’autonomia, ha de fer-ho sobre els governs i els seus presidents’, va dir Monago. ‘Així que tot el pes de la llei cap a ell’, va etzibar el president extremeny, sense esmentar el nom del president català.

Respecte de la possibilitat que Catalunya esdevingui un estat, Monago considera que la demanda no té sentit: ‘La nostra resposta sobre si Catalunya ha de ser un estat és que ja ho és. Les comunitats autònomes som estats perquè en formem part.’

‘Per nosaltres, la pela és la pela’

‘Creiem en la convergència entre les autonomies com Europa hi creu entre regions. Defensem obertament més que la unitat d’Espanya, la unió dels pobles d’Espanya’, va recalcar. Així mateix, va demanar que en el pròxim model de finançament autonòmic la seva comunitat fos l’objectiu número 1 per a Espanya ‘com també ho som per a Europa’. I va insistir que Extremadura era l’única comunitat de l’estat que es podia permetre d’abaixar els imposts. ‘Per nosaltres, la pela és la pela’, va dir, amb ironia.

Desitja ‘bon any’ en català

Com ja va fer l’any passat, Monago va acabar el discurs desitjant bon any en èuscar, català, gallec i espanyol. En el cas català, si més no, continua sense millorar la pronúncia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any