Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  30.12.2013  20:28

Milers de mallorquins al carrer en defensa de l'autodeterminació

Amb el lema 'Els Països Catalans decidim: autodeterminació', partits i entitats s'han manifestat aquest vespre a Palma

Men?ame
 

Milers de mallorquins s'han manifestat aquest vespre a Palma en defensa de l'autodeterminació, amb motiu de la Diada de Mallorca, que es commemora demà, 31 de desembre. Ja fa més de vint anys que els mallorquins reivindiquen cada final d'any la plenitud dels drets nacionals i el dret dels Països Catalans a la llengua, la cultura, el territori i l'autodeterminació, tal com recorda la platafoma 31D, que aplega les entitats i els partits organitzadors de la manifestació d'avui. 

La Diada d'enguany és marcada pels atacs del govern del PP a la llengua i la cultura catalanes, materialitzats en un decret de llengües que arracona el català a les escoles, i una llei de símbols que prohibeix d'exhibir la senyera en els edificis públics. A més, fa pocs dies que aprovava tot sol al parlament una declaració per a negar l'existència dels Països Catalans. 

Però els atacs del govern de José Ramón Bauzà han estat fortament contestats per la societat, que no s'havia mobilitzat mai tant contra la política governamental. Enguany ha tingut una importància especial la protesta dels docents, que s'alçaren en peu de guerra i protestaren durant setmanes amb una vaga indefinida per a aturar la nova política lingüística de l'ensenyament. El punt culminant va ser la manifestació més multitudinària de la història de les Balears, que va tenyir de color verd els carrers en defensa de l'escola pública en català. 

És en aquest context que el sobiranisme i l'independentisme de Mallorca s'han congregat avui al passeig del Born amb el lema 'Els Països Catalans decidim: autodeterminació'.