Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  30.12.2013  06:00

Primera consulta popular sobre la independència al País Basc

El municipi d'Etxarri-Aranatz votarà el 13 d'abril · La consulta ha estat convocada per la plataforma ciutadana A13

Men?ame
 

Els veïns de municipi navarrès d'Etxarri-Aranatz, governat per Bildu, votaran el 13 d'abril sobre la independència del País Basc. La consulta, l'ha organitzada i convocada la plataforma ciutadana A13 per 'aprofundir en els valors propis d'una democràcia, en la convivència entre els veïns, en la participació ciutadana i en la dignificació de l'opinió dels ciutadans'. Serà el primer municipi basc que es pronunciarà sobre la independència a través d'una consulta popular. 

El 4 de gener es reunirà una assemblea de veïns que concretarà la pregunta de la consulta, segons Naiz.info. Representants de la plataforma impulsora diuen que d'aquesta manera volen saber 'quina és l'opinió dels habitants del municipi d'una manera natural', i expliquen que no prendran posició en favor de cap resposta, sinó que volen garantir l'exercici del dret de decidir. Consideren que els veïns del municipi tenen 'prou maduresa democràtica per a proposar-los un exercici en què es tindran en compte totes les opinions, sense cap posició prèvia' per part dels convocants.