L’ANC arriba a la Vall d’Aran

  • L'Assemblea presenta avui a Viella la secció territorial aranesa, amb presència del síndic d'Aran, Carlos Barrera, del batlle de la ciutat, Àlex Moga, i Carme Forcadell

VilaWeb
Redacció
28.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) té una implantació molt forta al territori del Principat. Però restava la Vall d’Aran. No en va, l’Aran és l’únic territori d’Occitània que administrativament pertany al Principat. Aquest vespre, però, es presenta a Viella la secció territorial de l’ANC aranesa, amb Mireia Boya al capdavant, un fet que per a l’ANC té una gran valor polític i també simbòlic. De fet, a l’acte d’avui hi assiteixen, a més de la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, el síndic d’Aran, Carlos Barrera, i el batlle de Viella, Àlex Moga, entre d’altres càrrecs polítics de l’Aran.

Precisament Moga va pronunciar una conferència el mes d’octubre passat a Barcelona en què explicava el projecte aranès amb vista a un futur estat independent català. ‘Catalunya viu un procés de transició nacional que ha de ser una oportunitat perquè l’Aran faci un pas endavant’, deia Moga en aquesta entrevista amb VilaWeb pocs minuts abans de la conferència.

El representant del secretariat nacional de l’ANC a l’Alt Pirineu, Xavier Boloix, ha explicat a VilaWeb que ja són molts els aranesos, ‘occitans catalans’, que creuen que les seves aspiracions nacional ‘passen per una Catalunya independent perquè l’estat espanyol mai reconeixeria el fet diferencial aranès’.

‘Una futura república catalana que reconegués el fet aranès i el dret de l’autodeterminació de l’Aran en cas que el volgués exercir és el millor futur possible per a molt aranesos’, insisteix Boloix, que explica que aquesta secció territorial es va començar a gestar fa un mes i que és vista amb il·lusió per molts habitants de la vall. L’acte d’avui es fa a l’Audiovisual de Viella, els cinemes de la ciutat, a les 20.00.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any