Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.12.2013  11:05

Margallo dóna per fet que els catalans decidiran sobre la independència

El ministre d'Afers Estrangers espanyol parla de la possibilitat de reingrés d'una Catalunya independent a la UE

Men?ame
 

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, Manuel García-Margallo, ha dit que 'el vessant internacional i el vessant europeu' eren consideracions que els catalans havien de 'tenir en compte a l'hora de prendre una decisió'. Amb aquests mots, doncs, assumeix que els catalans es pronunciaran sobre la independència. A Brussel·les, abans d'entrar a la reunió del Consell d'Afers Estrangers, també ha parlat de la possibilitat que una Catalunya independent reingressés a la UE.

Margallo ha reiterat que el debat sobre el procés català era una qüestió que s'havia 'de resoldre dins d'Espanya', però ha afegit: 'Això no vol dir que els catalans no tinguin dret a saber quines conseqüències tindria l'una opció o l'altra, especialment en referència amb el reconeixement per part de les organitzacions internacionals i la possibilitat de reingressar dins la Unió Europea.' Pel ministre espanyol, es tracta de 'consideracions que els catalans han de tenir en compte a l'hora de prendre una decisió'. 

Sobre si el ministeri havia previst cap actuació en l'àmbit exterior ara que ja hi ha data i pregunta per a la consulta, Margallo ha dit que hi treballaven 'des del minut u, en aquesta qüestió'. 'L'esforç del ministeri ha estat sempre estar al dia, actualitzar tots els temes que tinguin relació amb aquest vessant exterior' però aquesta qüestió 'és estrictament espanyola'.

.