Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  12.12.2013  14:26

Junqueras: 'Aquesta pregunta permet que la majoria independentista es mobilitzi per aconseguir una victòria'

Men?ame
 

Oriol Junqueras ha destacat que la pregunta acordada sobre la consulta inclou allò que ERC considerava 'imprescindible'. 'Havia d'intentar ser tan inclusiva com fos possible, havia de donar oportunitat a la majoria dels ciutadans de Catalunya i superar i millorar la situació actual. Hem consensuat aquesta fórmula, d'una única pregunta amb dues parts, que permet mobilitzar la majoria societat catalana i permet que la majoria independentista es mobilitzi per aconseguir una victòria clara', ha dit el president d'ERC.

'Malgrat que no és la pregunta que ERC hauria volgut --ha dit Junqueras--, perquè no volia que fos tan llarga, sí que és la pregunta que vol en aquest moment, conjuntament amb una amplíssima majoria del Parlament'.

I ha afegit: 'Les formacions que no volien que la pregunta fos sobre l'estat independent han acceptat que aquest era el clam de la societat i que calia recollir-lo.' Per ERC, aquesta fórmula de pregunta 'garanteix la voluntat de les formacions polítiques i dels ciutadans que les han votades'.

'Si a la primera part de la pregunta guanya el sí i a la segona guanya el no, l'independentisme haurà perdut', ha comentat. 'Aleshores acceptarem el resultat democràtic i buscarem la manera d'ajudar a fer un país millor. També entenem que si guanya el sí a la independència, totes les altres formacions acceptaran el resultat democràtic.'

Sobre la data acordada, el 9 de novembre, Junqueras ha dit que ERC entenia 'els arguments tècnics exposats pel govern'.