El comitè d’empresa de RTVV presenta més arguments econòmics contra el tancament

  • Ha lliurat una proposta de viabilitat i es compromet a no presentar demandes col·lectives en cas de no arribar a un acord

VilaWeb
ACN
25.11.2013 - 12:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comitè d’empresa de Ràdio Televisió Valenciana ha lliurat dos nous informes a la conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana amb més arguments per evitar el tancament de l’ens. Segons que ha informat el comitè d’empresa, es tracta d’una ‘Proposta econòmica per a la viabilitat de RTVV’ i d’un compromís dels treballadors de no presentar demandes col·lectives contra RTVV en cas de no arribar a un acord de viabilitat. Aquests documents s’afegeixen a l’informe preliminar sobre un nou ERO que els treballadors van lliurar  dijous i que la Generalitat Valenciana s’ha compromès a respondre.

Els dos textos tenen el suport unànime dels treballadors i dels sis sindicats presents a l’empresa (CCOO, Intersindical, CSIF, USO, UGT i CGT). La documentació ha estat lliurada en mà durant una reunió entre el representant del comitè i la secretària autonòmica de Presidència, Cristina Macías.

Un dels documents és una ‘Proposta econòmica per a la viabilitat de RTVV’, on es presenta tota una bateria de mesures per redimensionar la plantilla i ajustar els costos salarials als paràmetres del Contracte Programa i els límits que aquest document fixa per a despeses salarials.

Els treballadors defensen que segons aquesta proposta ‘mantenir RTVV no li costarà a la Generalitat ni un euro més del que tenia pressupostat abans de la sentència de nul·litat de l’ERO’.

Jubilacions, baixes incentivades, amortitzacions i recol·locacions

El document fonamenta el redimensionament de la plantilla en les jubilacions avançades, les baixes voluntàries incentivades, l’amortització de llocs de treball i les recol·locacions.

Entre les mesures econòmiques que ofereix el comitè hi ha suspensions temporals de contractes per a tota la plantilla de fins a 45 dies a l’any; congelació salarial, renúncia a mecanismes de revisió salarial, supressió de variables (hores extres i plusos) i amortització de llocs de treball.

Amb el conjunt de mesures, la dimensió de la plantilla disminuiria en percentatges que van del 43% al 41%, segons els dos escenaris plantejats, amb estalvis que, en el capítol de personal, estarien entre els 27 milions d’euros i els 28’25 milions, segons els treballadors.

Seguretat jurídica

El segon dels documents compromet el comitè d’empresa i les sis seccions sindicals a no presentar demandes col·lectives contra RTVV en cas d’arribar-se a un acord de viabilitat. D’aquesta manera el comitè vol traslladar a Presidència que l’oferta econòmica està dotada de la major seguretat jurídica que la legislació permet.

El text especifica que els acords s’emmarquen en els límits del contracte programa i fixa el compromís del comitè perquè els costos laborals per al funcionament de RTVV no comporten cap despesa addicional per a la Generalitat en el període 2014-2015.

Els textos lliurats s’afegeixen a l’Informe preliminar de viabilitat sobre un segon ERO a RTVV’, lliurat al vice-president del Consell i elaborat per Carlos L. Alfonso Mellado, catedràtic de Dret del treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València.

Decisió política

Els treballadors assenyalen que ‘superades les barreres jurídiques i econòmiques’, el comitè d’empresa entén que la decisió és estricament política, i per tant, que la via de l’acord queda oberta per mantenir el servei públic que té encomanada RTVV i garantir la supervivència del sector audiovisual valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any